background img
banner
banner

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάτρα και άλλες δράσεις από το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, συνοδευόμενοι/ες από τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Σχολείου Δημήτρη Ελευθεριώτη, αρχικά επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, όπου προσκύνησαν την ιερή κάρα και τον σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο θέατρο «Μηχανουργείο» την πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση, «Άτακτοι Ήρωες», από την Παιδική Σκηνή του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Το  έργο του Γιάννη Τσάκωνα,   πραγματεύεται με χιούμορ και φαντασία  το θέμα της ελευθερίας!

Επίσκεψη στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Α.με.Α Αιγίου και το Λαογραφικό Μουσείο

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Α.με.Α Αιγίου. Πρόσφεραν στους εκπαιδευόμενους χειροποίητα δώρα, που είχαν φιλοτεχνήσει με πολλή αγάπη, τους είπαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ξεναγήθηκαν στους χώρους των νέων εγκαταστάσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και γνώρισαν σημαντικές λεπτομέρειες της τοπικής Ιστορίας.

Στο Πάρκο των Χριστουγέννων

Ως συνέχεια αυτών των επισκέψεων, όλες οι τάξεις του σχολείου συναντήθηκαν στο Πάρκο των Χριστουγέννων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και έλαβαν μέρος στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων σε διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια παρέα με τα ξωτικά του πάρκου, αλλά και σε Εικαστικές Δημιουργίες με άρωμα Χριστουγέννων, που επιμελήθηκε η δασκάλα Εικαστικών του Σχολείου Πένυ Σκούρα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Αικατερίνη Σωτηροπούλου, Μαρία Καραβασίλη, Αφροδίτη Γκανατσούλα, Ελένη Μητροπούλου, Αικατερίνη Οικονομοπούλου, Χάρις Μιχαλοπούλου, Αποστολία Γριζουλάκη, Πένυ Σκούρα, Σαβούλα Τρουμπούκη, Γεωργία Παπαδημητρίου Δημητρίου, Ευστράτιος Προδρομάκης, Δημήτριος Οικονόμου και Τερέζα Μπονέλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr