background img
banner
banner

Ο Άγιος Βασίλης κατέφθασε με μία λαμπερή άμαξα!

ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΔΙΑΣ ΟΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τρανή απόδειξη πως η αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, είναι αρκετή για να… κινήσει γη και ουρανό ώστε να πραγματοποιηθούν όμορφες δράσεις που σκορπίζουν χαρά σε όλους, αποτελεί η εκδήλωση υποδοχής του νέου έτους, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, στην όμορφα φωτισμένη και διακοσμημένη πλατεία της Ροδιάς. Ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε μία τέτοια δράση, η οποία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην πρόεδρο της κοινότητας Άννα Πολυδωροπούλου που φιλοδοξεί να κάνει θεσμό τη λαμπερή αυτή γιορτή, η οποία συνετέλεσε στο να επισκεφθούν τη Ροδιά και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Κυρίως όμως αυτοί που το… καταχάρηκαν ήταν τα παιδιά της κοινότητας που σάστισαν από χαρά αντικρίζοντας τον Άγιο Βασίλη να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην πλατεία με μία λαμπερή άμαξα!

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 5.30 το απόγευμα και διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τον επισκεπτών και των παρευρισκόμενων, με τα παιδιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με ενθουσιασμό αλλά και ευχάριστη και γιορτινή διάθεση.

Κεράσματα για μικρούς και μεγάλους

Η κεντρική ιδέα της ύπαρξης της άμαξας ήταν της ίδιας της προέδρου της κοινότητας, μία ιδέα που ουσιαστικά είχε “προετοιμαστεί” από το περασμένο καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι, ο γενικός στολισμός της πλατείας, ο φωτισμός αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αποκλειστική προσφορά της κ. Πολυδωροπούλου για τον τόπο της, ενώ δεκάδες γυναίκες μαμάδες παιδιών και όχι μόνο, είχαν δημιουργήσει μπουφέ με νόστιμα εδέσματα, κερνώντας τους επισκέπτες της πλατείας γλυκίσματα αλλά και ζαχαρωτές κατασκευές σύμφωνα με το κλίμα των εορτών.

Πλάι στο δέντρο και τη φάτνη

Ένα από τα highlights της βραδιάς ήταν η στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο Άγιος Βασίλης πάνω στην εμβληματική και στολισμένη άμαξα, πετώντας σοκολατάκια και γκοφρέτες στα μικρά και μεγάλα παιδιά, δίνοντας έναν πολύ πανηγυρικό τόνο ενώ στη συνέχεια κάθισε στον θρόνο του κοντά στη φάτνη των αλόγων, μοιράζοντας δώρα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.

΄΄Είναι η πρώτη φορά που διοργανώθηκε μία τέτοια όμορφη και σημαντική εκδήλωση στο χωριό μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί πραγματικά είχε μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους κάθε ηλικίας και τρομερή ανταπόκριση και από κόσμο που ζει σε όμορα χωριά, σε μία βραδιά που κύλησε γεμάτη συγκίνηση, ενθουσιασμό και πολλά – πολλά τρυφερά χαμόγελα. Είναι πολύ σημαντικό που μπορέσαμε με επιτυχία να ολοκληρώσουμε αυτή την πρώτη προσπάθεια μιας χριστουγεννιάτικης ανάλογης γιορτής και σκοπεύουμε αυτή η εκδήλωση να ήταν απλά η αρχή μιας λίστας ανάλογων δράσεων που δεν θα τελειώσει ποτέ για την Ροδιά΄΄, τόνισε μιλώντας στo Protionline.gr η πρόεδρος της κοινότητας Ροδιάς Άννα Πολυδωροπούλου, για την γεμάτη αισιοδοξία και καλή διάθεση εορταστική εκδήλωση.

Άλλωστε, η γιορτή, κατά γενική ομολογία, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδωσε χαρά σε παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ πολύς κόσμος συμμετείχε από άλλες περιοχές. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 άτομα μπόρεσαν να απολαύσουν αυτή την όμορφη χριστουγεννιάτικη βραδιά, που ήταν γεμάτη συγκίνηση και τρυφερότητα.

Θερμές ευχαριστίες

Οι διοργανωτές ευχαριστούν την πρόεδρο της Κοινότητας που είχε την αρχική ιδέα και έφερε την άμαξα καθώς και την αισθητικό Μαίρη Καβούνη που επιμελήθηκε το face painting μικρών και μεγάλων. Τις μητέρες που με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν την ιδέα και συμμετείχαν η κάθε μία με τον τρόπο της σε αυτή τη γιορτή (προσωπική εργασία, γλυκίσματα κ.λπ.), το Κατάστημα “Ψητολατρείο” για την προσφορά των αναψυκτικών για τα παιδιά και των ποτών για τους γονείς όπως και των βεγγαλικών, τον Θανάση Μπαλικούρα που προσφέρθηκε (αφιλοκερδώς) να δώσει χαρά στα παιδιά, όλους τους γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και γενικά όλους όσοι συνέβαλαν είτε οικονομικά είτε με προσωπική δουλειά για την επιτυχία αυτής της γιορτής που έγινε πρώτη φορά στην Κοινότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr