background img
banner
banner

Ο Δήμος Αιγιαλείας τιμά τον θρυλικό Παναγιώτη Γιαννάκη

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΔΡΑΚΟ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ” ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης”.
Ο Δήμος Αιγιαλείας θα τιμήσει για την μεγάλη του προσφορά τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έναν από τους θρύλους όλων των εποχών όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους ατομικούς και ομαδικούς σε κορυφαίο επίπεδο, σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και ως προπονητής.

Μάλιστα, είναι ο μόνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ως παίκτης και ως προπονητής και ο 2021 εισήχθη στο Hall of Fame της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης!

Πρωτοβουλία του Πέτρου Δαδιώτη

Η πρωτοβουλία για τη βράβευση ανήκει στον Πέτρο Δαδιώτη που συνδέεται με στενή φιλία χρόνων με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος θα έρθει στο Αίγιο με τον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή που θα παρουσιάσει την εκδήλωση και θα τον προλογίσει.

Η ιδέα για την παρουσία και του κορυφαίου δημοσιογράφου ήταν του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ο Βασίλης Σκουντής έχει συνδέσει το όνομά του με το άθλημα του μπάσκετ όσο κανένας άλλος και ήταν “παρών” σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7.30μμ και έχουν προσκληθεί – μεταξύ άλλων – όλοι οι πρόεδροι αλλά και εκπρόσωποι των πέντε μπασκετικών συλλόγων του Δήμου. Του Αστέρα Τέμενης, του Κεραυνού/Ήφαιστου Αχιλλέα, του Α.Ο. Ακράτα, της ΕΦΑ Αιγίου και της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μία μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Συνεργασία σε ευρύτερο επίπεδο

Με την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Αίγιο για μία ακόμη φορά, αλλά για πρώτη ως τιμώμενο πρόσωπο από τον δήμο Αιγιάλειας, ενδεχομένως να ανοίξει και μία “σελίδα” συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον σπουδαίο πρώην μπασκετμπολίστα σε ευρύτερο επίπεδο.

Ποιος είναι ο “Δράκος” του ελληνικού μπάσκετ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής την 1 Ιανουαρίου 1959. Κατέκτησε διαδοχικά πρωταθλήματα και κύπελλα με τον Άρη Θεσσαλονίκης, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην τελευταία χρονιά της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1987 και του αργυρού μεταλλίου στην επόμενη διοργάνωση. Η καριέρα του ως προπονητή είναι ανάλογα επιτυχημένη οδηγώντας την εθνική ομάδα στην κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου το 2005 και της δεύτερης θέσης ένα χρόνο αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν ο Νίκος Γκάλης θεωρείται ως ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, τότε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί να θεωρηθεί ως ο κορυφαίος γηγενής. Ο “δράκος” είναι πρώτος σε συμμετοχές όλων των εθνικών ομάδων με 403 αγώνες και πρώτος σκόρερ με 6.291 πόντους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr