background img
banner
banner

Πανδαισία μουσικών χρωμάτων και ιδεών!

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ 1933» ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Ανέκαθεν, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της «Χορωδίας Αιγίου 1933» αλλά και της Φιλαρμονικής Αιγίου είχε κάτι από την αίγλη παλιών εκδηλώσεων καθώς και την αμεσότητα και την πληρότητα σύγχρονων μουσικών παραστάσεων. Η φετινή ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην εμβληματική αίθουσα της Φιλαρμονικής, ήταν η πιο λαμπερή και μελωδική όλων. Τόσο που οι συντελεστές «ανάγκασαν» το πολυπληθές ακροατήριο να ξεσπάσει σε παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβραβεύοντας τη σταθερή αξία αλλά και τη διαρκώς αναβαθμιζόμενη πολιτιστική δραστηριότητα!

Το πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης συναυλίας της “Χορωδίας Αιγίου 1933” και της “Φιλαρμονικής Αιγίου Ευτέρπη” είχε πολύ μεγάλο μουσικό και όχι μόνο ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Φίλιππος Οικονόμου, η Νεανική Χορωδία του παραρτήματος Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου, αλλά και η σχολή χορού Salon de Ballet.
Ήταν πραγματικά μία πανδαισία μουσικών χρωμάτων και ιδεών, αφού οι εκτελεστές απέδωσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ορχηστρικά κομμάτια, μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο, εκκλησιαστικούς ύμνους και αγγελικές δοσμένες μελωδίες, ενώ ο κόσμος συμμετείχε καθολικά σε όσα τραγούδια ήξερε (και ήξερε πολλά…) με το… κερασάκι στην τούρτα να είναι τα κάλαντα των Χριστουγέννων τα οποία και ερμήνευσε σχεδόν όλο το θέατρο.

Παρουσίαση των άξιων συντελεστών

Ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην εκδήλωση και παρουσίασε έναν -έναν τους μουσικούς της ορχήστρας αλλά και τους ερμηνευτές, παίρνοντας πραγματικά το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο είχε φορέσει για την εκδήλωση, την πιο γιορτινή και ζεστή του διάθεση.

 

Τα τραγούδια διεύθυναν οι Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μπίκος, Μαριέφη Βλατάκη, Εύα Βλαχάκου, Μαρία Λουίζου, ενώ ερμήνευσαν οι Μαρία Βαγενά, Αγγέλα Αντωνιάδη και Ευθύμης Καρανικόλας. Επίσης δυνατό χειροκρότημα, απέσπασε ο νεαρός γιος του αρχιμουσικού, Αντώνης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος διεύθυνε ένα σολιστικό τραγούδι. Συμμετείχαν συνολικά 20 ταλαντούχοι μουσικοί, δημιουργώντας μία… πανδαισία ηχητικής πληρότητας, ενώ την επιμέλεια της σκηνής είχαν η Δήμητρα Χαραλαμποπούλου και η Εύη Ταξιαρχοπούλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε ένα τέταρτο μετά τις 7.30 και διήρκησε περίπου 2 ώρες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη στιγμή και κερδίζοντας πραγματικά όλες τις… εντυπώσεις, πλημμυρίζοντας την καρδιά των ακροατών με όμορφες, εμβληματικές και τρυφερές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr