background img
banner
banner

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: «Όχι άλλες χαμένες διδακτικές ώρες, δώστε λύση τώρα στις κατολισθήσεις»

Η απώλεια διδακτικών ωρών, οι δυσκολίες των μετακινήσεων και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι, ανάγκασαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Διακοπτού να παρέμβει στο θέμα των κατολισθήσεων που συχνά πυκνά σημειώνονται στο οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων περιοχών της Δ.Ε. Διακοπτού. Με αίτησή του προς το Τμήμα Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζητεί να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των κατολισθήσεων διαφορετικά να δρομολογηθούν άλλοι τρόποι μεταφοράς των παιδιών.

Δεν έφτανε η αγωνία των μαθητών της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Διακοπτού για τις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν τώρα και τη δυσκολία μετάβασης στο σχολείο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί πρόβλημα και για τους υπόλοιπους μαθητές του εν λόγω σχολείου αλλά και των υπολοίπων.

Έχει περάσει ένα τετράμηνο…

Όπως είναι φυσικό, ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει τον προβληματισμό του με κοινοποίηση της αίτησής του, τόσο στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας όσο και στον δήμαρχο Αιγιαλείας, στο Τμήμα Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, στη Σχολική Επιτροπή δήμου Αιγιαλείας και τα ΜΜΕ. Τονίζει χαρακτηριστικά: ΄΄Ως κηδεμόνες των παιδιών μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το πρόβλημα των κατολισθήσεων μετά από κάθε βροχόπτωση που έχει προκύψει φέτος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο ύψος του Ζαχλωριτίκων και Ροδιάς λόγω της μεγάλης φωτιάς που είχαμε τον Ιούλιο του 2023 με αποτέλεσμα το εν λόγω οδικό δίκτυο να κλείνει ή να γίνεται επικίνδυνη η διέλευσή του. Ήδη έχει περάσει ένα σχολικό τετράμηνο και δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την ελπίδα τουλάχιστον για το διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών να λυθεί. Ήδη χάθηκαν αρκετές διδακτικές ώρες όταν έκλεισε ο δρόμος για πρώτη φορά…

Και σε κάθε βροχόπτωση δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες στον τρόπο με τον οποίο θα πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο τους ώστε να μην χάνουν διδακτικές ώρες. Για όλες τις σχολικές βαθμίδες το πρόβλημα είναι σοβαρό, ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου είναι και επικίνδυνο, οι μαθησιακές ελλείψεις που δημιουργούνται να τους στοιχίσουν μελλοντικά γνώσεις ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων΄΄.

Δεν υλοποιήθηκε ο παράπλευρος δρόμος

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ξεκαθαρίζουν ακόμη ότι όταν βρέχει πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο βρίσκοντας τρόπο μετάβασης. Ειδικότερα, τονίζουν: ΄΄Οι γονείς κάθε φορά που δημιουργείται το εν λόγω πρόβλημα, αναγκαζόμαστε να καθυστερούμε ή να απουσιάζουμε από τις δουλειές μας για να πάμε οι ίδιοι τα παιδιά μας στο σχολείο με τα Ι.Χ. μας από την εθνική οδό η διαμέσου Ροδιάς και Ζαχλωριτίκων. Είχαμε μία ενημέρωση ότι θα άνοιγε παράπλευρος δρόμος από τη γέφυρα των Ζαχλωριτίκων και δώσαμε λίγο χρόνο να υλοποιηθεί, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλεια…

Θέλουμε να μας εγγυηθείτε ότι ο ήδη υπάρχων δρόμος ή ο οποιοσδήποτε δοθεί στην κυκλοφορία για τη μεταφορά πρώτα των μαθητών αλλά και όλων των πολιτών, θα είναι ασφαλής. Επίσης θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι ακόμα κι αν είναι ο δρόμος κλειστός υπάρχουν κι άλλοι τρόποι μεταφοράς των μαθητών από τους υπεύθυνους οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις για την μεταφορά των μαθητών και πληρώνονται γι’ αυτό. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν mini bus μέσα από τα χωριά είτε ακόμα και μέσω της Eθνικής, αυτό είναι το δρομολόγιο που κάνουμε καθημερινά κι εμείς λόγω του αποκλεισμού του δρόμου δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας΄΄.

΄΄Ευελπιστούμε στην ευταξία σας και στην ευαισθησία σας και αναμένουμε να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το θέμα΄΄, καταλήγουν οι εκπρόσωποι των γονέων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr