background img
banner
banner

Αφιερωμένο στις προκλήσεις και προοπτικές για τη νεολαία

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΑΤΖΕΝΤΑ 2024 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Νεολαία: Προκλήσεις και Προοπτικές» είναι το θέμα του ημερολογίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι της περιοχής να το προμηθευθούν από το Παράρτημα Αιγίου της Ε.Γ.Ε. Πρόκειται για μία ατζέντα που μπορεί να χρησιμεύσει ως ημερολόγιο αλλά και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας συνεχίζοντας εδώ και χρόνια την έκδοση Ημερολογίου με θέματα της επικαιρότητας, αφιερώνει το Ημερολόγιο του 2024 στο πολυσύνθετο και πολυδιάστατο αυτό ζήτημα, γιατί η εκάστοτε νέα γενιά προσωποποιεί το μέλλον, όπως αναφέρεται από το Δ.Σ. του Παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου που επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Η σημερινή νέα γενιά είναι η πιο μορφωμένη, η πιο συνδεδεμένη με τον κόσμο, η πιο ολοκληρωμένη στις απόψεις της για τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, αλλά και η πιο αδικημένη που είδε τα όνειρά της να ματαιώνονται και τις προοπτικές της να ακυρώνονται, καθώς στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια βίωσε και βιώνει δραματικά πολλαπλές κρίσεις, (οικονομική- υγειονομική -κλιματική- κοινωνική) με απειλές και ανατροπές.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών και των νέων σήμερα. Από την κοινωνικοποίηση τους στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, την μόρφωση τους, την επιλογή επαγγέλματος, τις σχέσεις μεταξύ τους, την πολιτικοποίησή τους, την εργασία ή την ανεργία τους… Υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς; Τι προτείνουμε ως Ε.Γ.Ε. για την αντιστροφή της κατάστασης; Αυτά θα τα βρείτε στο Ημερολόγιο της Ε.Γ.Ε. , είναι μια δουλειά- καταστάλαγμα των απόψεων και προτάσεων γυναικών από ολα τα παραρτήματα της Ελλάδας, που συζητήθηκαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο στα Γιάννενα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr