background img
banner
banner

«Φλόγα» αγάπης από παιδιά… σε παιδιά!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΜΕΝΗΣ

Μαθητές και μαθήτριες από συνολικά 60 σχολεία του Νομού Αχαΐας έδωσαν το τρυφερό και δυνατό… σύνθημα αγάπης και προσφοράς, με αφορμή τα 41 χρόνια της ύπαρξης της “Φλόγας”, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Το ραντεβού δόθηκε το πρωινό του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Νικολάου στην Πάτρα και όντως… ήταν όλοι εκεί! Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έστησαν τον πάγκο τους με μεγάλο κέφι και θετική διάθεση, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να “ξεπουλήσουν” την πραμάτεια τους, τα αυτοσχέδια εικαστικά “καλούδια προσφοράς” που είχαν βαλθεί να δημιουργήσουν, με σκοπό να ενισχύσουν τον αγώνα των παιδιών και των γονέων τους, με την πάθηση να γίνεται ολοένα και περισσότερο έντονη, τα τελευταία χρόνια.

Χαμόγελα παντού

Έτσι, για περίπου 6 ώρες, ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα γέμισε με χαμόγελα και απολύτως καλή διάθεση, καθώς τα παιδιά με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου είχαν στήσει τις κατασκευές τους σε ειδικό πάγκο, προκειμένου να τα πουλήσουν στους περαστικούς. Οι ιδιαίτερες χειροτεχνίες και τα διάφορα εικαστικά που είχαν ετοιμάσει με μεγάλη χαρά, έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το ευρύ κοινό. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, το χάρηκαν πάρα πολύ γιατί όχι μόνο η συγκεκριμένη δράση ήταν στα πλαίσια ενός φιλανθρωπικού σκοπού, όχι μόνο επειδή υπήρχε μεγάλη διάθεση από τους περαστικούς να δουν, να ρωτήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αλλά γιατί αυτά τα αντικείμενα που κατασκεύασαν, ήταν δοσμένα από τα ίδια τα χέρια των παιδιών, με την πιο μεγάλη αγάπη που μπορούσαν να χαρίσουν.

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα παιδιά

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς, για αυτή την όμορφη προσπάθεια. Η δράση μάς γέμισε χαρά και αισιοδοξία. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι κοπίασαν και συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη συνάντηση αγάπης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε, σαν σχολική μονάδα σε όλο αυτό…” τόνισε μιλώντας στo Protionline.gr η εκπαιδευτικός που συντόνισε στην όλη δραστηριότητα, Χριστίνα Κοκοτή. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι οι συνολικές πωλήσεις, κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο και ότι η μετάβαση στον χώρο του πεζόδρομου έγινε με Ι.Χ. οχήματα. Συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου, εκπαιδευτικοί και αρκετά παιδιά και το κλίμα ήταν άκρως “χαμογελαστό” και ιδιαίτερο: “Είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες όμορφες προσπάθειες, έχουμε πολλές εκδηλώσεις σε εξέλιξη και ιδιαίτερα φορτωμένο… πρόγραμμα και αυτό, όχι μόνο δεν μας αγχώνει αλλά μας γεμίζει χαρά. Μας αρέσει πάρα πολύ να απολαμβάνουν οι μαθητές το αίσθημα της δημιουργίας και της προσφοράς” επισήμανε η κ. Κοκοτή.

Λίγα λόγια για τη δράση

Από το 1982 και μέχρι τις μέρες μας, η “Φλόγα” φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Συμπαραστεκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Οι μαθητές από το σχολείο της Τέμενης, έχοντας στο πλευρό τους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ενσωματώθηκαν με το παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” και η φετινή δράση “πήρε σάρκα και οστά” στον γνωστό, κεντρικό και φημισμένο Πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου σε μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που πλέον, αποτελεί θεσμό και για την Πάτρα αλλά και για όλη την Αχαΐα, ανεξαιρέτως.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην εκδήλωση, έδωσαν συμμετοχή οι εκπαιδευτικές μονάδες:
Νηπιαγωγεία – Παιδικοί Σταθμοί: 2ο, 2ο Ειδικό, 7ο, 23ο, 34ο, 59ο, 65ο Πατρών, Αράξου, 2ο Δεμενίκων, 3ο Κ. Αχαΐας, Καμινίων, Πειραματικό Π.Π, Τεμένης, αλλά και οι μονάδες «ΗΛΙΟΧΩΡΑ», «ΜΙΚΡΟ ΓΥΡΙ», «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ». Επίσης συμμετείχαν τα Δημοτικά: Αγίου Βασιλείου, «Αναγέννηση», Βασιλικού, Δρεπάνου, Κ. Καστριτσίου, 1ο Οβρυάς, 2/θέσιο & 8/θέσιο Φαρρών, Χαλανδρίτσας, 1ο 2ο, 2ο Ειδικό, 4ο, 6ο, 10ο, 11ο, 14ο, 16ο, 19ο, 20ο, 26ο, 41ο, 43ο, 49ο, 52ο, 54ο, 55ο, 59ο, 60ο, 65ο Πατρών, τα Γυμνάσια: 2ο Παραλίας, Ρίου, 6ο 13ο, 21ο Πατρών, Πρότυπο Πατρών και το ιδιωτικό λύκειο «ΘΕΜΕΛΙΟ».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr