background img
banner
banner

Έρχεται… «θερμός» Φεβρουάριος

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΛΑΒΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν μπει για τα καλά οι αγρότες της Αιγιάλειας που είτε από κοινού με άλλους συλλόγους και ομοσπονδίες είτε μόνο με τις τοπικές δυνάμεις, προγραμματίζει μία σειρά από δυναμικές δράσεις που δεν αποκλείεται να «μεταφραστούν» σε μπλόκα διαρκείας! Μετά την επιτυχημένη και με σημαντική συμμετοχή, κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», πραγματοποίησαν σύσκεψη προχθές Κυριακή, στην οποία αποφάσισαν να σκληρύνουν κι άλλο τη στάση τους

Κονβόι στην Πάτρα με τα αγροτικά αυτοκίνητα

Ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας και ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας, έπειτα από τα πρώτα μπλόκα που πραγματοποίησαν ανά περιοχή, αύριο Τετάρτη, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, θα οδηγηθούν στις 11.00 το πρωί και θα αποδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους, ως γνωστόν, είναι η ακρίβεια, οι μειώσεις στις επιδοτήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

΄΄Ευθυγραμμιζόμαστε με άλλους συλλόγους και ομοσπονδίες και πραγματοποιούμε αύριο μεγάλη κινητοποίηση με κονβόι οχημάτων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από το Αίγιο, αναχωρούμε όλοι μαζί στις 9.00 το πρωί, με προσυγκέντρωση στον δρόμο κάτω από το νοσοκομείο. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να διαθέσουν τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να πραγματοποιήσουμε μια πραγματική απόβαση στην Πάτρα, με μία μηχανοκίνητη πομπή που θα στείλει το μήνυμα στο υπουργείο, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης.

Ετοιμάζεται νέο μπλόκο στον Σελινούντα

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, στη σύσκεψη της Κυριακής έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπιστώθηκε πως η κυβέρνηση… σφυρίζει αδιάφορα στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. ΄΄Ο αγώνας για εμάς είναι μονόδρομος. Σκοπεύουμε να σκληρύνουμε τη στάση μας και να μην κάνουμε βήμα πίσω΄΄, είπε ακόμη ο κ. Μποδιώτης, κάνοντας γνωστό ότι προετοιμάζεται μία μεγάλη κινητοποίηση με κλείσιμο δρόμου στην παλαιά εθνική οδό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της κυβέρνησης. ΄΄Στην αυριανή κινητοποίηση θα αποφασίσουμε πότε θα γίνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με «μπλόκο» στη γέφυρα Σελινούντα. Το προσδιορίζουμε προς το τέλος της εβδομάδας- αρχή της επόμενης. Κι αυτό γιατί σκοπεύουμε αυτές τις ημέρες να προχωρήσουμε σε ενημέρωση των τοπικών φορέων και σωματείων, αφού τα αιτήματά μας αφορούν όλη την τοπική κοινωνία΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Α.Σ.Α.

Καταδικάζοντας τη στάση της αστυνομίας

Επιπλέον, ο κ. Μποδιώτης, αναφερόμενος στα επεισόδια στη Μαγνησία και τη στάση της αστυνομίας στα αγροτικά μπλόκα, σημείωσε: ΄΄Χαιρετίζουμε τους αγώνες και τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα ως σήμερα αλλά και αυτά που θα έρθουν. Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε την αστυνομία βία, τη ρίψη χημικών και τους τραυματισμούς που σημειώθηκαν. Τέτοιου είδους γεγονότα δεν κάμπτουν το ηθικό μας, αντιθέτως εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε΄΄.

Σε τροχιά εκλογών

Να σημειωθεί τέλος πως ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, εκτός από κατάσταση κινητοποιήσεων, βρίσκεται και σε τροχιά εκλογών. Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στις 18 Φλεβάρη, ημέρα Κυριακή ενώ ήδη έχει εκλεγεί και εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή τους. Από την απερχόμενη διοίκηση καλούνται τα μέλη του Συλλόγου να δηλώσουν υποψηφιότητα, θεωρώντας πως η συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr