background img
banner
banner

Βομβαρδισμοί νοσοκομείων, θανατική ποινή με άζωτο!

-Του ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Έχουμε… ξεφύγει εντελώς ως ανθρωπότητα: μετά τα εγκλήματα στα Νοσοκομεία στην Γάζα της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς- εγώ στην ηλικία που έφθασα δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο- και τις θανατώσεις αμάχων ασθενών, ακόμα και παιδιών με ανηλεείς βομβαρδισμούς και άλλα μέσα, ΤΩΡΑ στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. ετοιμάζουν την πρώτη εκτέλεση με ΆΖΩΤΟ!!!

Πολλές πολιτείες εκεί αδυνατούν να βρουν φάρμακα για εκτελέσεις με θανατηφόρα ένεση – απάνθρωπο κι αυτό- και έτσι στην Αλαμπάμα ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη παγκοσμίως εκτέλεση με άζωτο (!!!) παρά την ανησυχία που εξέφρασαν 4 εισηγητές του Ο.Η.Ε. γι’ αυτό το σχέδιο, προειδοποιώντας ότι ο κατάδικος κινδυνεύει με «βάναυση και απάνθρωπη μεταχείριση ή ακόμα και βασανιστήρια» λόγω της ανοξίας που μπορεί να δημιουργηθεί. Παρά ταύτα, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αυτής έχει δώσει το πράσινο φως γι’ αυτήν την πρωτοφανή εκτέλεση, που προγραμματίζεται για τις 25 Ιανουαρίου.

Και με την ευκαιρία, επειδή κατά καιρούς πολλοί και εν Ελλάδι φωνάζουν για την επαναφορά της θανατικής ποινής ως του μόνου αποτελεσματικού μέσου καταπολέμησης ειδεχθών εγκλημάτων, θυμάμαι τώρα το εξής: Στη Νομική καθηγητής μας έλεγε ως παράδειγμα της αποτελεσματικότητάς της, ότι την ώρα που στο Παρίσι λειτουργούσε η γκιλοτίνα, εκείνες ακριβώς τις στιγμές γίνονταν οι μεγαλύτερες ληστείες. Και κλοπές, και όχι μόνον γιατί πολλοί έλειπαν από τα σπίτια τους… Άρα…

Επιπλέον, προσθέτω στους θιασώτες της «θανατηφόρας» απόδοσης Δικαίου (;), ότι ο σκοπός της «ειδικής πρόληψης» της ποινής (ο άλλος είναι η «γενική πρόληψη») όχι μόνον δεν εξυπηρετείται , αλλά καταπατάται βάναυσα και άνευ… επιστροφής φυσικά!

Κάποιοι μάλιστα σε λίγο σε κανένα φέϊσμπουκ μπορεί να συστήσουν και την επανάχρηση της γκιλοτίνας!…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr