background img
banner
banner

Για νέος Γενικός Γραμματέας στο δήμο Αιγιαλείας, ο Κώστας Σπηλιωτόπουλος

ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ –  ΕΙΠΕ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Μετά από τέσσερα χρόνια, αποχωρεί από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αιγιαλείας ο Γιώργος Ρούσσος. Ο δικηγόρος και συνεργάτης του δημάρχου θα αντικατασταθεί με πρόσωπο εκτός του συνδυασμού «Αιγιάλεια Τώρα». Ο κ. Ρούσσος φρόντισε να ενημερώσει για την αποχώρηση με πρόσφατη ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων ευχαριστεί τους Προέδρους του Δημ. Συμβουλίου, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, τους Αντιδημάρχους, τους Διευθυντές και Προϊστάμενους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο για την συνεργασία.
«Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και του εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσει το έργο του. Επίσης εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή γόνιμη και δημιουργική θητεία. Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί» καταλήγει στην ανάρτηση.

Πρώτα αίτηση ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τη θέση του Γενικού Γραμματέα, με απόφαση του δημάρχου αναμένεται να καταλάβει ο Κώστας Σπηλιωτόπουλος, στενός συνεργάτης του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, έχει διατελέσει κατά το παρελθόν διευθυντής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην προηγούμενη θητεία ήταν άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Αιγιαλείας.
Ωστόσο η διαδικασία για την επιλογή Γραμματέα στον δήμο, απαιτεί πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τις προϋποθέσεις και έχει τα προσόντα για τη θέση, όμως είναι στο χέρι του δημάρχου με ποιον θέλει να συνεργαστεί.

Θυμίζουμε ότι το 2019 στην πρώτη θητεία Καλογερόπουλου, ενδιαφέρον για τη θέση μετά από πρόσκληση εκδήλωσαν ο δικηγόρος Γιώργος Ρούσσος και ο περιβαλλοντολόγος Ηλίας Ασπρούκος, με τον πρώτο να καταλαμβάνει τη θέση για 4 και πλέον χρόνια.

Γνώριμη θέση για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο

Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι νευραλγική για το δήμο, με αρμοδιότητες σε θέματα διαχείρισης προσωπικού και διαχειριστικής επάρκειας γενικότερα. Ο Γραμματέας πρέπει να μπορεί να συνεργάζεται με τους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών και όχι μόνο να λύνει προβλήματα πριν αυτά φτάσουν στην αιρετή διοίκηση. Θυμίζουμε ότι από τη θέση έχει περάσει και ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, επί θητείας Θανάση Παναγόπουλου.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ο τότε Γενικός Γραμματέας έδινε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα, με τον τότε δήμαρχο να του παραχωρεί σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες με τις δικές του.

Ωστόσο η συγκατοίκηση Καλογερόπουλου – Παναγόπουλου δεν ευδοκίμησε μέχρι το τέλος, με σημείο τριβής τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις τραγικές καταστάσεις που έζησε με τα σκουπίδια στους δρόμους το 2018 ο δήμος Αιγιαλείας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ήδη γνωστή από την Παρασκευή και αναφέρει


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr