background img
banner
banner

Δημήτρης Τσιόρδας από το Αίγιο: «Η Ελλάδα βαδίζει σε ένα κλίμα πολιτικής εμπιστοσύνης κι αυτό πρέπει να εδραιωθεί στις ευρωεκλογές»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Επίσκεψη ουσίας στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αιγιαλείας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος σχολίασε θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητας, ενώ είχε εποικοδομητική συνάντηση με τοπικά στελέχη, λίγο πριν παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές, που έγινε στην πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αχαΐας στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Αιγιαλείας, που έλαβε χώρα τόσο στα γραφεία της όσο και σε καφέ στο κέντρο της πόλης, έδωσε το «στίγμα» της κυβέρνησης, αντάλλαξε απόψεις με τοπικά στελέχη του κόμματος, ενώ ενημερώθηκε και για τα τοπικά προβλήματα με μείζονα αυτά που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.
Στις συναντήσεις μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βασίλης Σταθακάρος, η αντιπρόεδρος Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη και οι η πολιτευτής της ΝΔ Κατερίνα Καραφωτιά, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Γεωργάκης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννούλης.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη με τα F-35, σημείωσε πως αν δεν βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα υπήρχε αυτή η αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας. Όσον αφορά στις επερχόμενες ευρωεκλογές του καλοκαιριού, σημείωσε πως πρόκειται για εκλογές ιδιαίτερης σημασίας όχι για να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία της ΝΔ, γιατί αυτή είναι δεδομένη, αλλά για να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει σε ένα κλίμα πολιτικής εμπιστοσύνης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο κ. Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ακρίβεια, χαρακτηρίζοντάς τη ως ένα δύσκολο θέμα, το οποίο όμως αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες.

Β. Σταθακάρος: «Σημαντική η επικοινωνία μας με τον κ. Τσιόδρα»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.ΝΔ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, υποδεχόμενος τον κ. Τσιόδρα, είπε: ΄΄Έχουμε κοντά μας τον κ. Τσιόδρα, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Είναι μεγάλη τιμή για το Αίγιο αλλά και για την τοπική μας οργάνωση όταν πολιτικοί αλλά και άνθρωποι τέτοιου ύψος και τέτοιου βεληνεκούς επιλέγουν να περάσουν από την περιοχή μας, να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από το Αίγιο αλλά και τους φίλους της τοπικής μας Οργάνωσης.

Ο κ. Τσιόδρας είναι μαχητής και το αποδεικνύει, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η θέση που κατέχει. Αλλά και το ότι θα είναι ένας από τους επόμενους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πως θα μας τιμά με την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο, είναι πολύ σημαντικό. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και υποσχόμαστε ότι όταν θα ξαναέρθετε, θα είμαστε πολύ περισσότεροι΄΄.

Αντ. Κουνάβης: «Υπάρχουν αρκετά θέματα που απασχολούν την περιοχή και ο κ.Τσιόδρας ξέρει να τα φέρνει στην πηγή των αποφάσεων πολύ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο»

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, σημείωσε: ΄΄Ο κ. Τσιόδρας είναι «η σκέψη και η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη». Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άνθρωπο γιατί θα είναι ένας από τους ευρωβουλευτές μας και κατά 50% Αχαιός, μιας και η σύζυγός του είναι από την Πάτρα. Άρα, εφόσον εκλεγεί, θα είναι ο ευρωβουλευτής που θα επιτελέσει έργο και με τη σκέψη στην περιοχή μας αλλά ταυτόχρονα θα παίζει σημαντικό ρόλο για όλα τα ευρωπαϊκά θέματα που απασχολούν τη χώρα. Όπως πολύ καλά τονίστηκε για το θέμα με τους αγρότες, θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να τον στηρίξουμε σε αυτό το ωραίο διπολικό από την Αχαΐα που ούτως ή άλλως θα είναι ένας τόπος που θα επισκέπτεται συχνά. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος και θα είναι ένας από τους βουλευτές μας που θα λειτουργήσει πέρα από τον όποιον «ανταγωνισμό» των υπολοίπων πολιτικών της Αχαΐας».

Το ισχυρό εκτόπισμα στη διεθνή σκηνή

Ο κ. Τσιόδρας, αφού ευχαρίστησε τους δύο προέδρους, ξεκίνησε την τοποθέτησή του από την επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη για τα F-35, σημειώνοντας πως η Ελλάδα γίνεται μέλος ενός «κλειστού κλαμπ» στο οποίο οι Αμερικανοί δίνουν τα συγκεκριμένα, προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφη, επιβραβεύοντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του έχει αποδείξει το ισχυρό «εκτόπισμα» που έχει στη διεθνή σκηνή. ΄΄Είμαι χαρούμενος που το πλαίσιο βάζει την Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35, κάτι που το οποίο ζητούσαμε επίμονα εδώ και καιρό. Μην ξεχνάμε ότι από το 2019 που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και είχαμε την εποπτεία της λειτουργίας, καταφέραμε να είμαστε εμείς που αποκτήσαμε τα σκάφη και η Τουρκία ακόμα προσπαθεί να πιστεύει άλλα. Παράλληλα με αυτό, στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας και λόγω της θέσης που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα το τελευταία χρόνια, ως ένας πυλώνας σταθερότητας της περιοχής και ως ένας σύμμαχος των Η.Π.Α., εμείς ως μία δύναμη η οποία έχει ένα σταθερό προσανατολισμό, φέρνουμε ως αμυντικό υλικό δύο σκάφη C130, τέσσερις φρεγάτες και 40 τανκς εντελώς τσάμπα».

Ο χειρισμός των εσωτερικών θεμάτων

Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά θέματα, είπε: ΄΄Προχωράει αυτό που έχουμε πει προεκλογικά και σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Μπορεί βεβαίως να κυριαρχεί σε αυτό τον χρόνο το ζήτημα της ισότητας και το θέμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια όμως αυτό αφορά λίγους ανθρώπους, δεν αφορά την πλειοψηφία. Το ζήτημα που είναι εξαιρετικά σημαντικό αφορά τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται για την εκπαίδευση, την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων και την λειτουργία σκοπικών εφαρμογών, τη φοροδιαφυγή, τη δικαιοσύνη με επιτάχυνση στην απονομή.

Αυτά είναι τα ζητήματα που αφορούν στο δημόσιο και στη λειτουργία του. Η ψηφιοποίηση, η λίστα των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, αυτά είναι τα πρωταρχικά θέματα που καθορίζουν τον προσανατολισμό της κυβέρνησης. Κάποιοι λένε “μα δεν έχετε αντίπαλο αυτή τη στιγμή και παίζετε μόνοι σας”. Δεν ισχύει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να φτιάξουμε αντίπαλο ούτε να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά που κάνουν και ακολουθούν βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται και με αυτά που κάνει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λογικό να κυριαρχεί η πολιτική μας. Δεν τους φταίει κάποιος, τους… φταίει το κεφάλι τους. Δεν ευθύνονται τα μέσα ενημέρωσης. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο, τα μέσα ενημέρωσης κάθε φορά προσπαθούν να προσαρμοστούν στις καταστάσεις, δεν χαρίζεται κανένας σε κανέναν. Υπάρχουν η ελεύθερη φωνή του Τύπου και το διαδίκτυο για να δει κάποιος τα σωστά αλλά και την κριτική που ασκείται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια και αυτό το γνωρίζουμε όλοι΄΄.

Για το θέμα της ακρίβειας, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε: ΄΄Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του θέματος, με τον κόφτη κέρδους που έχει βάλει και με τους ελέγχους. Ας αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν κάποιοι. Είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων στην χώρα να υπάρχει στρέβλωση σχετικά με το πώς λειτουργεί η πολιτεία. Οι μεγάλες εταιρείες αντί να μειώσουν την τιμή προχωρούν σε εικονικές εκπτώσεις. Σε όλα αυτά προσπαθούμε να είμαστε πάνω και να γίνεται επιτήρηση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα ενισχυθούν περισσότερο με την επιβολή προστίμων και φυσικά, ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος. Κάποια στιγμή ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, είμαστε κοντά σε αυτή την κατεύθυνση και θα το κάνουμε. Αυτό δεν θα γίνει μέσα στο ‘24 θα αρχίσει να φαίνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθεί το ‘25, θα κάνει τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια γιατί μέχρι τώρα τα αφήνουν σταθερά, ακριβώς επειδή υπάρχει αυτό το πρόβλημα.. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε στην Ελλάδα θα πάνε πολύ καλύτερα όλα΄΄.

«Ο λαός έχει εμπιστοσύνη στους ικανούς υποψήφιους»

Τέλος, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του καλοκαιριού, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Οι ευρωεκλογές, είναι ήδη ιδιόρρυθμες, δεν είναι εθνικές. Όλοι θυμόμαστε το ‘19 που είχαμε πάρει 33% στις ευρωεκλογές και λίγους μήνες μετά πήραμε 39%. Δεν άλλαξε κάτι στο ενδιάμεσο αλλά είναι διαφορετικό το σκεπτικό της ψήφου, ούτως η άλλως.
Φέτος είναι εκλογές με αυτονομία, δίχως να μεσολαβούν άλλες και είναι η μόνη εκλογική μάχη της τετραετίας. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συσπείρωση και προσοχή στο επίπεδο των εντυπώσεων, πρέπει να πάρουμε σοβαρά τις συνθήκες ως κόμμα και να επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία που έχουμε. Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι σε κακή κατάσταση, δεν μας ευνοεί. Μία καθαρή νίκη θα είναι ένα ακόμη μήνυμα πολιτικής, μία επιβεβαίωση επιπλέον ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την αντιπολίτευση αλλά και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ο λαός έχει εμπιστοσύνη στους ικανούς υποψήφιους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr