background img
banner
banner

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το Β΄ Συνέδριο Νεολαίας

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πραγματοποιεί το Β΄ Συνέδριο Νεολαίας με τίτλο «Η Εκκλησία συζητά με τους νέους», το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης» στην πόλη του Αγίου. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Τι θα… συζητήσει η Εκκλησία με τους νέους την Παρασκευή

Την παρουσίαση του συνεδρίου θα κάνει η φιλόλογος Αρχοντούλα Ρέλλα. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Μητροπολίτη έχει προγραμματιστεί στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ακολούθως θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας για το θέμα «Ο πνευματικός πατέρας και ο σύγχρονος νέος». Η Μαρίζα -Ειρήνη Τσερεντζούλια μαθήτρια της Β τάξης του 1ου ΓΕΛ Αιγίου θα μιλήσει για το θέμα «Εκφοβισμός εντός της σχολικής μονάδας». Ακολούθως η μαθήτρια της Β τάξης του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Νικολέτα Κωνσταντινόπουλου θα αναπτύξει το θέμα «Εκφοβισμός στην καθημερινή μας ζωή», Ο Δημήτριος Ζήσιμος φοιτητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το θέμα «Η κατασκήνωση στη ζωή των νέων», η Άρτεμις Σακελλαρίου το θέμα «Οι νέοι και η ομολογία της ορθόδοξης πίστης στη σύγχρονη εποχή», η Παρασκευή Αντωνοπούλου και η Ελένη Καρπίδα μαθήτριες Α και Β τάξης του ΕΠΑΛ Αιγίου θα μιλήσουν για το θέμα «Μεγαλώνω βιώνοντας τη μοναξιά του κόσμου», ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως θα αναπτύξει το θέμα «Η βία φέρνει βία και το ξέρω από παιδί. Μια ορθόδοξη εκκλησιαστική πρόταση είναι το φαινόμενο της σύγχρονης νεανικής βίας».

Το πρόγραμμα του πρωινού του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου το Συνέδριο ξεκινάει στις 9.00π.μ. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός θα μιλήσει για το θέμα «Η νεότητα ως ελπίδα και αναζωογόνηση του σώματος της Εκκλησία». Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γρηγόριος Μεσμπούρης θα αναπτύξει το θέμα προσέγγισης στην εφηβική θρησκευτικότητα». Η Αδελαΐς Λυριντζή μαθήτρια της Β τάξης του 2ου Λυκείου Αιγίου θα αναπτύξει το θέμα «Η πίεση που υφίσταται ο μαθητής από τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις και η υπέρβασή τους». Ο Κωνσταντίνος Τσακελίδης μαθητής της Β τάξης του 2ου ΓΕΛ Αιγίου θα μιλήσει για το θέμα «Από πού μπορεί σήμερα ένας νέος να αντλήσει υγιή πρότυπα». Οι Ανδρέας Ανδρέου, Σοφία Καραντώνη, Βασιλική Γρηγοροπούλου, Αντιόπη Μαυρόγιαννη, Σούλα Μελίνα, Ιμέλντα Μάρκου, μαθητές Γ τάξης Γυμνασίου Διακοπτού θα μιλήσουν για το θέμα «Οδηγός επιβίωσης ενός εφήβου τον 21ο αιώνα». Ο Ευάγγελος Φιλιππάτος και η Ευφροσύνη Μαρία Πριονά μαθητές της Α τάξης του Λυκείου Διακοπτού θα μιλήσουν για το θέμα «Η επιθετικότητα των νέων στη σημερινή εποχή και τρόποι ψυχολογικής υποστήριξής τους».

Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Βαρνάβας Γιάγκου Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης θα αναπτύξει το θέμα «Γκρεμίζοντας τα τείχη». Οι Χρυσανθακοπούλου Δέσποινα, Βασιλόπουλου Κωνσταντίνα μαθήτριες Γ τάξης Λυκείου Καλαβρύτων θα μιλήσουν για το θέμα «Σχέση νεότητας και Εκκλησίας». Οι Κυριάκος Λιγδόπουλος Β τάξης, Παναγιώτης Χριστόπουλος Γ τάξης του ΓΕΛ Ακράτας θα αναπτύξουν το θέμα «Προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Μουσική στον «Απόλλωνα»

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, μουσική εκδήλωση με τίτλο «Οι νέοι τραγουδούν για τους νέους» στο κινηματοθέατρο «Απόλλων». Θα συμμετάσχει το συγκρότημα του 2ου Λυκείου Αιγίου με τους Αριστείδη Καραμάνο, Κωνσταντίνο Τσακελίδη, Κωνσταντίνο Φράγκο, Ζαφειρόπουλο Αθανάσιο μαθητές Β τάξης και Καραμάνου Φωτεινή μαθήτρια Α τάξης του 2ου ΓΕΛ Αγίου. Συμμετέχει ακόμη η Δημοτική Παιδική Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας καθώς επίσης και το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Διεύθυνση Χορωδίας Σπυρίδων Οικονομόπουλος. Ορχήστρα Παναγιώτης Δημητρακόπουλος κανονάκι, Δημήτρης Ζήσιμος κλαρίνο, Χάρης Καψοκέφαλος λαούτο, Νίκος Γεωργακόπουλος κρουστά, Λουκιάννα Δαβανέλλου βιολί, Φωτεινή Χάιδου κιθάρα. Συμμετέχουν τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αβύθου Αχαιοί.

Με Θεία Λειτουργία θα κλείσει το Συνέδριο

Τέλος, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τις 7 έως τις 10 το πρωί, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr