background img
banner
banner

«Ντύθηκε» στα λευκά η ορεινή Αιγιάλεια

ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αρκετό για να διαμορφώσει ένα παραμυθένιο σκηνικό ήταν το χιόνι χθες στα ορεινά της Αιγιάλειας, χωρίς να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο. Χθες σημειώθηκε διακοπή κυκλοφορίας από Περιστέρα Δ.Ε. Ακράτας έως το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθώς και δυσχέρεια κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Διακοπτού – Καλαβρύτων (μέσω Ι.Μ. Μ. Σπηλαίου), αλλά και στην ε.ο. Αιγίου – Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης). Ομοίως και στην ε.ο. Ελαιώνα – Καλαβρύτων (μέσω Μαμούσιας, Δουμενών, Ζαχλωρούς) και ε.ο. Αιγίου – Παρασκευής στο 14 χ/θ, εκεί όπου η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσχέρεια λόγω κατολίσθησης χωμάτων στο ρεύμα πορείας προς Αίγιο. Συνεργεία εκχιονισμού Περιφέρειας και Δήμου πάντως χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες καθάριζαν τους δρόμους καταφέρνοντας να περιορίσουν κατά πολύ τα προβλήματα.

Φωκίων Ζαΐμης: “Παρακολουθούμε την κακοκαιρία μεριμνώντας για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πολίτη”

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος / Π.Ε. Αχαΐας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας. Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης,βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.Σημειώνεται ότι σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και της ορεινής Αιγιάλειας, πραγματοποιούνται τακτικές ρίψεις αλατιού, ενώ το σύνολο των μηχανημάτων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους από τις χιονοπτώσεις.

Ωστόσο, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες για όσους κινούνται στις εθνικές Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων -Σκεπαστού – Πλατανιώτισσας, και Καλαβρύτων κάτω Ζαχλωρού – Ελαιώνα, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι με απόφαση του Δήμου Καλαβρύτων, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο στενά σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μεριμνώντας για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πολίτη», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Μαρία Σταυροπούλου: «Η Πολίτικη Προστασία λειτουργεί άψογα και οι αντιδημαρχίες βρισκονται σε άριστο συντονισμό»

΄΄Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την άμεση και γρήγορη κινητοποίηση που υπήρξε. Φορείς και συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Αιγιάλειας αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν επέμβει σε όλο το οδικό δίκτυο και τους επαρχιακούς δρόμους με μεγάλη επιτυχία, έχουμε αρκετό χιόνι στα ορεινά της Ακράτας από την Βαλιμή και πάνω μεν, όμως η Πολίτικη Προστασία λειτουργεί άψογα και οι αντιδημαρχίες έχουν απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου.

Χιόνι από το Πυργάκι και πάνω

Σε ό,τι αφορά τη Φτέρη, χιόνι υπήρχε  από τον οικισμό Πυργάκι και πάνω, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα όπως ανέφερε χθες βράδυ στo Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τάσος Κατσαούνης, η επαρχιακή οδός καθαρίστηκε σε όλο το μήκος της από μηχανήματα της Περιφέρειας και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, με τη ρίψη αλατιού. ΄΄Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία του δήμου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση΄΄, σημείωσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr