background img
banner
banner

Ο δήμος… βγαίνει μπροστά για τις εκδηλώσεις Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Τις βάσεις για την πραγματοποίηση σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων το δεκαήμερο της Αποκριάς βάζει ο δήμος Αιγιαλείας, με σκοπό αφενός την ανάδειξη των τοπικών δρώμενων στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του δήμου και αφετέρου την υποστήριξη των συλλόγων και φορέων που επί σειρά ετών πραγματοποιούν δραστηριότητες τις ημέρες αυτές, αναβιώνοντας έθιμα ή και σκορπώντας κέφι και χαρά σε ντόπιους και επισκέπτες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας στην οποία από την αρχή της θητείας της δίνει έμφαση η δημοτική αρχή, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος ξεκίνησε επαφές με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργώντας ένα πλάνο δράσης που θα φέρει όλη την Αιγιάλεια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι συναντήσεις έγιναν διαδοχικά την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ο αντιδήμαρχος είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας Μένιο Κουτρόπουλο, δεδομένου ότι η Ένωση διοργανώνει κάθε χρόνο καρναβαλικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το παιδικό καρναβάλι την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς αλλά και την καύση του καρνάβαλου τη δεύτερη, καθώς επίσης και με μέλη των καρναβαλικών επιτροπών Διακοπτού και Αιγείρας που εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιούν καρναβάλια την τελευταία Κυριακή των Αποκριών. Ακόμη, είχε συνάντηση για τις εκδηλώσεις που συνοδεύουν την Καθαρά Δευτέρα με τους προέδρους του Συλλόγου Αλυκής και του Συλλόγου Αβύθου.

Σύμπνοια, συνεργασία και κοινή ταυτότητα

΄΄Πραγματοποιήσαμε την πρώτη δια ζώσης συνάντηση με τους εκπροσώπους από κάθε σύλλογο και κάθε ομάδα που διοργανώνει δράσεις με αφορμή τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα για να διαπιστώσουμε κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα, όλα αυτά τα συνολικά δρώμενα που θα γίνουν φέτος, να είναι υπό τη διοργάνωση του Δήμου, δηλαδή υπό την “ομπρέλα” μας.
Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η σύμπνοια και η συνεργασία και πρωτίστως, να αποκτήσουμε κοινή ταυτότητα. Χρειαζόμαστε να παρουσιάσουμε φέτος μία εικόνα πιο σωστή από κάθε άλλη φορά και με μεγάλη οργάνωση, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο κ. Ανδριόπουλος, ερωτηθείς για τις πρώτες αυτές συναντήσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι η συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας στις εκδηλώσεις των συλλόγων δεν θα είναι πλέον τυπική δηλαδή δεν θα περιορίζεται με την κάλυψη π.χ. των ηχητικών και πως η κάθε εκδήλωση θα αποκτά ουσία και θα διακατέχεται από πνεύμα συλλογικότητας. Αμέσως μετά, ανέφερε ότι όλες οι εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου θα εντάσσονται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα και σε ένα πλαίσιο αποκλειστικότητας, δηλαδή οι εκδηλώσεις δεν θα συμπίπτουν μεταξύ τους χρονικά, ποτέ.

Δημιουργία πλάνου και νέες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες

΄΄Θέλουμε σε κάθε εκδήλωση να δίδουμε την απαιτούμενη βαρύτητα και να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δράσεων. Θα επικεντρωθούμε και οικονομικά και χρονικά σε κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, μιλώντας για την προετοιμασία και το χρονικό πλάνο των επαφών και του πλάνου, είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη συνάντηση και θα γίνει ένας τελικός προγραμματισμός, θα εξεταστεί ένας φάκελος προτάσεων και ιδεών, καθώς πολλοί σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί να θέσουν «επί τάπητος» πολλές καινοτομικές προσπάθειες και νέες ξεχωριστές ιδέες. ΄΄Θα συζητηθούν όλα, κάθε πρόταση από εθελοντές ή μέλη συλλόγων και σωματείων. Από του χρόνου μάλιστα, θέλουμε να προχωρήσουμε σε σύσταση Καρναβαλικής Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται μόνο από μέλη με γνώσεις και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο αυτό. Για εμάς, ο προγραμματισμός στα πολιτιστικά δρώμενα είναι «το Α και το Ω» της κάθε προσπάθειας του Δήμου στο εξής και αυτό θα κάνουμε΄΄ πρόσθεσε, καταλήγοντας πως στόχος είναι από του χρόνου και όχι μόνο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αμέσως μόλις θα ολοκληρώνεται ένας κύκλος εκδηλώσεων, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα ξεκινά η προετοιμασία για την ίδια διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Θετικοί σε συνεργασία οι Σύλλογοι

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του δήμου Αιγιαλείας και του αντιδημάρχου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος», που κάθε χρόνο διοργανώνει εκδήλωση για τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στην Αλυκή, είπε: ΄΄Εμείς έχουμε ένα πλάνο δράσης από τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να το υλοποιήσουμε και φέτος. Εφόσον και ο δήμος Αιγιαλείας επιθυμεί να είναι συμμέτοχος, είναι δεδομένο ότι μπορούν να διοργανωθούν πολύ περισσότερα πράγματα.

Γενικότερα είναι θετικό το πνεύμα που υπάρχει για κάτι οργανωμένο και ζητούμενο είναι να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια για δράσεις είτε το δεκαήμερο των Αποκριών είτε σε άλλες περιστάσεις.

Μέσα από συνεργασία είναι βέβαιο πως οι εκδηλώσεις θα είναι καλύτερες καθώς και ο δήμος θα λειτουργεί υποστηρικτικά και οργανωτικά και οι σύλλογοι έχουν πολλά μέλη και εθελοντές που μπορούν να βοηθούν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr