background img
banner
banner

“Έφυγε” πλήρης ημερών ο θρυλικός Γιώργος Δαρίβας

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο Γιώργος Δαρίβας, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου μας που το 1981 ως προπονητής οδήγησε τον Παναιγιάλειο στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του μετά τη «χρυσή» δεκαετία του 60. Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας (παρότι ήταν ομάδα Β΄ Εθνικής), όταν και αποκλείστηκε από την ομάδα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, τον Ολυμπιακό. Πριν από μερικά χρόνια τιμήθηκε από τη διοίκηση της Αιγιώτικης ομάδας σε φιλικό παλαιμάχων με τον Ολυμπιακό στο στάδιο του Αιγίου. Να σημειώσουμε, ότι ο Παναιγιάλειος έπαιξε σε ημιτελικό κυπέλλου και το 1960, αλλά τότε ήταν ομάδα Α΄ Εθνικής με μεγάλους παίκτες στη σύνθεσή του και η επιτυχία του 1981 αποκτά σαφώς μεγαλύτερες διαστάσεις

Γεννημένος (12/3/1926) και μεγαλωμένος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Ψυρή ο θρυλικός “Λορέντζο” ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τελευταία χρόνια της κατοχής από τη Νίκη Πλάκας. Το 1946 πήγε στον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο και αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος μέχρι το 1958. Συνέχισε στη Δόξα Πειραιά όπου έπειτα από ένα χρόνο το 1959 τέλειωσε την καριέρα του. Έχει φορέσει 16 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έχει σημειώσει 4 γκολ, την περίοδο μεταξύ 1951-1955. Μετά από έναν αγώνα της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας τού κόλλησαν το παρατσούκλι “Λορέντζο”.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής αλλά και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού (1971 και 1975). Ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Βρέθηκε επίσης στην τεχνική ηγεσία αρκετών συλλόγων, εκτός του Παναιγιαλείου, όπως στους Κάδμο Θηβών και Εθνικό Αστέρα τους οποίους και οδήγησε για πρώτη φορά από το τοπικό στην Β’ Εθνική το 1962-63 και 1964-65 αντίστοιχα. Επίσης, εργάστηκε μεταξύ άλλων στους Φωστήρα, Βύζαντα, Χαλκίδα, Ηλυσιακό, Ατρόμητο Αθηνών, Αιολικό, Τρίκαλα κλπ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr