background img
banner
banner

Το πρόγραμμα της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον δήμο Αιγιαλείας, το περιληπτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Εορτής Τοπικής σημασίας για την επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας 26 Ιανουαρίου 1821».

Έχει ως εξής: Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ημέρα της Δημόσιας Εορτής, Τοπικής σημασίας και ώρα 10:30 θα τελεσθεί Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου. Προσέλευση προσκεκλημένων στον Ιερό Μ. Ναό Φανερωμένης Αιγίου (οδός Μητροπόλεως) από ώρα 10.10 έως και 10.20. Στις 10.50 ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κύριο Νικόλαο Αναστασόπουλο Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εν συνεχεία, μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων (πλ. Υψηλών Αλωνίων), όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, μετάβαση έμπροσθεν Ι. Μ. Ν. Φανερωμένης, όπου η εξέδρα επισήμων, για την παρακολούθηση της παρέλασης. Τιμές θα αποδοθούν από Στρατιωτικό Τμήμα, Φιλαρμονικές Αιγίου, Αιγείρας και Ακράτας, Σχολεία και Συλλόγους.
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής θα παρατεθεί δεξίωση στους προσκεκλημένους του δήμου Αιγιαλείας, στο κατάστημα «Λιόπετρο» στη Φωνησκαριά Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr