background img
banner
banner

Έκοψαν βασιλόπιτα και ενημερώθηκαν για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

Όμορφες στιγμές μοιράστηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν στο παραλιακό κατάστημα «Τα λόγια της πλώρης» προκειμένου να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου. Εν μέσω ευχών για τη νέα χρονιά, τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν τη Μυρτιά και τη γύρω περιοχή, με τον πρόεδρο Σάκη Παλαιολογόπουλο, να αναφέρει και τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου.

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος και Μαρία Ιατροπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, οι σύμβουλοι Κοινότητας Αιγίου Ελευθερία Μαρνέλη και Εύη Μέγαρη κ.ά.

Ο κ. Παλαιολογόπουλος, αφού ευχαρίστησε όσους παρίσταντο, μίλησε για την επιθυμία της διοίκησης του Συλλόγου να διατηρούνται τα ήθη και έθιμα του τόπου όπως επίσης και να κρατείται ζωντανή η ιστορία του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας που, για την επέτειο του οποίου, όπως είπε, ο δήμος βελτιώνει κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του.

Ενημερωτικές δράσεις και χορός

Στη συνέχεια μίλησε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις – δράσεις του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος πρόκειται να πραγματοποιήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με βεβαίωση για όσους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, ενώ θα προβεί και σε ενημέρωση, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες του Αιγίου, για την προστασία από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Τέλος, έκανε γνωστή την πραγματοποίηση αποκριάτικου χορού από κοινού με τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας, στο κατάστημα «Terregio», στην παραλία Αιγίου.

Το φλουρί της πίτας έτυχε το μέλος του Συλλόγου Καίτη Σεβαστού και αντιστοιχούσε σε ένα ταξίδι μονοήμερο με το «Σγουραδίτης tours» μέσα στο 2024, με τον κ. Παλαιολογόπουλο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ταξιδιωτικό γραφείο για την προσφορά του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr