background img
banner
banner

Έμαθαν πώς να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

Μία πολύ σημαντική δράση που έχει να κάνει με την παροχή πρώτων βοηθειών, διοργανώθηκε προχθές από τον Προοδευτικό Πολιτιστικό Σύλλογος Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στη Μυρτιά. Οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες, μέλη του Συλλόγου καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις από το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Η μεγάλη αξία της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής. Το πώς όμως μπορούν οι συμμετέχοντες σε τέτοιους είδους δράσεις να λειτουργήσουν έτσι ώστε να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή, μόνο εύκολο δεν είναι. Παρόλα αυτά, χάρη στα όσα διδάχθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, τον νοσηλευτή του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Αποστόλη Δεληγάκη και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Αιγίου, πλέον είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν πώς να φροντίσουν έναν άνθρωπο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

΄΄Μας προσέφεραν ενημέρωση σε θέματα όπως πώς να διακρίνουμε αν κάποιος έχει χάσει τις αισθήσεις του, πώς να του συμπεριφερθούμε, μάθαμε πώς χρησιμοποιείται ο εξωτερικός απινιδωτής, πώς πρέπει να δράσουμε σε περίπτωση πνιγμού ανθρώπου από φαγητό, τι κάνουμε και τι προσφέρουμε σε αυτόν που κινδυνεύει, ενώ διδαχθήκαμε σε κούκλες πώς να επαναφέρουμε κάποιον με ειδικές μαλάξεις στο στήθος΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυρτιάς Σάκης Παλαιολογόπουλος, κάνοντας γνωστό πως το μάθημα διήρκεσε τρεις ώρες και ότι άπαντες έφυγαν πιο σοφοί και πιο έτοιμη για οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί συνάνθρωπός μας.

΄΄Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους. Επενδύουμε στην ασφάλεια των συνανθρώπων μας και συνεχίζουμε΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr