background img
banner
banner

Αυξημένη και πάλι επισκεψιμότητα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΜΗΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ… ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΕΝΩ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΖΕΣΤΟ» 10ΗMΕΡΟ

Άναψε «πράσινο» για χιονοδρομία, για πρώτη φορά μέσα στο 2024, στα ορεινά σε Αίγιο και Καλάβρυτα όπως η επισκεψιμότητα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Χιονοδρομικό θύμιζε τα περασμένα Χριστούγεννα, μετά όμως από ένα «νεκρό» 40ήμερο.

Μετά την «επίσκεψη» της κακοκαιρίας ‘Aygi’ από το Σάββατο 3 του μηνός άνοιξαν για πρώτη φορά κατά την φετινή χειμερινή περίοδο 2023-’24 δημοφιλείς πίστες για χιονοδρόμους με τη συνέχεια να θεωρείται δεδομένη, έως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 του μηνός.

Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται πάντως να είναι σχετικά «θερμό» με τη γνωστή θερμοκρασιακή εικόνα που είχε ο περασμένος μήνας Ιανουάριος.

Στα ορεινά της Αιγιάλειας αλλά και στα Καλάβρυτα εκτιμούν ότι μια νέα «δόση» χιονιού μετά το πρώτο «θερμό» 15ημερο του Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να «τονώσει» την φετινή χειμερινή περίοδο, με κρατήσεις έως και τις απόκριες.

«Μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά της πρώην Νωνάκριδας έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα, μικρότερη βέβαια από την περίοδο των εορτών. Αρκετά αξιόλογη όμως για πρώτη φορά μέσα στο 2024. Δεν μπορεί να γίνουν βέβαια απόλυτες συγκρίσεις καθώς η περίοδο των εορτών έχει ζήτηση πολύ υψηλή, μέσα σε συγκεκριμένα τριήμερα. Αυτή η περίοδος, εξαρτάται από τη διάρκεια κατά την οποία θα υπάρχει χιόνι που αποτελεί πόλο έλξης για τους εκδρομείς» αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας Μαρία Οικονομοπούλου.

Στα Καλάβρυτα, από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, το Χιονοδρομικό συντηρεί ο νέος κλειστού τύπου αναβατήρας «Αχιλλέας» τον οποίο εγκατάστησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η λειτουργία του «Αχιλλέα» δεν έχει διακοπεί από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα Καλάβρυτα εξακολουθούν να αποτελούν «πόλο έλξης» καθώς υπάρχει το τρενάκι του οδοντωτού με συνεχή λειτουργία από το 1ο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου και πληρότητα 100% τα Σαββατοκύριακα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr