background img
banner
banner

Μέσα Φεβρουαρίου τα πρώτα πορίσματα για τις ζημιές σε σταφίδα- αμπέλια

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μέλη της διοίκησης της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών που ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία των πορισμάτων για τις ζημιές στη σταφίδα και στα αμπέλια της Αιγιάλειας.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ. Νίκος Μιχαλόπουλος, ΄΄εξηγήσαμε στον διευθυντή του τοπικού καταστήματος και στον επόπτη, την ανάγκη επίσπευσης στην αποστολή των πορισμάτων, ώστε να δρομολογηθεί μετά και η πληρωμή τους, μίας και ειδικά για τους αγρότες της Αιγιάλειας, είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά μετά από μηδενικές σχεδόν παραγωγές σε σταφίδα και λάδι.

Μας ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που καθυστέρησαν μέχρι τώρα τα πορίσματα, όπως η έλλειψη προσωπικού, οι επικαλυπτόμενες ζημιές (χαλάζι, καύσωνας, βροχή) και πως στα πλαίσια των δυνατοτήτων του οργανισμού, θα ξεκινήσουν από τα μέσα περίπου Φεβρουαρίου να έρχονται τα πρώτα πορίσματα.

Τέλος μας διαβεβαίωσαν πως από την πλευρά των γεωπόνων έγινε πραγματικά αντικειμενική προσέγγιση των ζημιών, λειτουργώντας σαν σωστοί επαγγελματίες και άνθρωποι που καταλαβαίνουν το πρόβλημα που σχηματίστηκε στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια στη ζωή των αγροτών. Σαν Παναιγιάλειος Ένωση συνεχίζουμε τη σωστή συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr