background img
banner
banner

Γιόρτασε τον Πολιούχο του Αγ. Τρύφωνα το Διακοπτό

ΜΕ «ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ» ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία στον «Άγιο Τρύφωνα» Διακοπτού παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου και πλήθος πιστών.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης ο Μέγας Ασματικός Εσπερινός και η λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Για τον «Άγιο Τρύφωνα μίλησε ο πατήρ Αλέξανδρος Λουκάκος υπενθυμίζοντας ότι Τρύφωνας σημαίνει τρυφερός αφού ο Τρύφων ήταν μικρός στην ηλικία  1800 χρόνια πριν όταν μελετούσε την Αγ. Γραφή. Στην πορεία του χρόνου άρχισε να γίνεται γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όταν του ζητήθηκε ν’ απαρνηθεί την χριστιανική πίστη κατά τη διάρκεια των διωγμών από τους Ρωμαίους και εκείνος αρνήθηκε υποβλήθηκε σε μια σειρά από φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος τον αποκεφάλισαν.

Ιερώνυμος: «Αν ζούσε η Μαρίκα…»

Χθες το πρωί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας ήταν ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος που εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων.

«Με το έτσι θέλω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαλύσει το θεσμό της οικογένειας. Έχει γίνει χειρότερος και από τους Ρωμαίους που έδιωχναν τους χριστιανούς» είπε ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων και έκλεισε λέγοντας πως «αν ζούσε η μητέρα του Πρωθυπουργού η Μαρίκα θα τον είχε σαπίσει στο ξύλο» σηκώνοντας για άλλη μια φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης λίγο πριν ην ψήφιση από την Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στην Λειτουργία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασ. Χριστόπουλος, Νίκος Καραϊσκος, Δημήτρης Φιλίππος, Μαρία Αγγελοπούλου, Δημήτρης Ελευθεριώτης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Κώστας Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Ψυχράμη, Γιώργος Μεντζελόπουλος, Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος και Ανδρέας Νιγιάννης καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και οι πολιτευτές Γιώτα Παυλοπούλου και Άγγελος Τσιγκρής.

Την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου εκπροσώπισε η Θεώνη Σταθοπούλου και τον βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη ο Άρης Πατσόπουλος


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr