background img
banner
banner

Δημοπρατήθηκε το διυλιστήριο νερού στον Σελινούντα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσιεύτηκαν χθες οι όροι του διαγωνισμού για το εμβληματικό έργο του διυλιστηρίου νερού στον Σελινούντα ποταμό που θέλει να υλοποιήσει η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Σύμφωνα με την διακήρυξη η «Κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Κεντρικών Αγωγών Μεταφοράς Νερού» έχει συνολικό προϋπολογισμό 25.659.295€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών ορίστηκε η 27η Μαρτίου 2024 και η προθεσμία εκτέλεσης του ορίστηκε επίσης σε 96 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Θυμίζουμε ότι την χρηματοδότηση του έργου με 22 εκ. ευρώ είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2022 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Αχαΐα και αποτελεί εμβληματικό έργο για τον δήμο Αιγιαλείας.

Ικανοποίηση από Αλεξοπούλου

Με αφορμή το γεγονός της δημοπράτησης του έργου αλλά και τη συνεισφορά της στην κοινή προσπάθεια δήμου και ΔΕΥΑ να το υλοποιηθεί το έργο, η Αχαιή υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας πολυετής στόχος μας, ένα εμβληματικό έργο για το παρών και το μέλλον της Αιγιάλειας, η κατασκευή του διυλιστηρίου υδάτων του ποταμού Σελιντούντα υλοποιείται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ουσιαστικά, δίνεται λύση στο ζήτημα της υδροδότησης της περιοχής, καθώς θα προσφέρεται άμεσα και χωρίς διακοπές ποιοτικό νερό, και χωρίς μεγάλο κόστος, σε πάνω από 40.000 κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Ερινεού.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός ότι μετά και την εξαιρετική δουλειά της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ ευρώ, μπαίνει επισήμως σε τροχιά υλοποίησης και μάλιστα εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Αυτό αποδεικνύει ότι η διπλή δέσμευση της κυβέρνησης, τόσο για την ανάπτυξη της Αχαΐας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πολιτών, αποτυπώνεται εμπράκτως.»

Όπως ήδη έχει αναφέρει η «Π», βάσει της αρχικής μελέτης, το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί κοντά στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών ,σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων που έχει εκμισθώσει για πενήντα χρόνια η ΔΕΥΑ από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών και θα διυλίζει 900 κυβικά την ώρα.

Οι περιοχές που θα υδροδοτηθούν είναι οι εξής: 1. Δημοτική ενότητα Αιγίου: η πόλη του Αιγίου και οι τοπικές κοινότητες Βαλιμιτίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων και Κουλούρας. 2. Δημοτική ενότητα Διακοπτού: Διακοπτό, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ελαιώνας, Ελίκη, Τράπεζα και Πούντα. 3. Δημοτική ενότητα Συμπολιτείας: Ροδοδάφνη, Άκολη, Άβυθος, Πανόραμα, Σελιανίτικα και Λόγγος. 4. Δημοτική ενότητα Ερινεού: Ν. Ερινεός, Καμάρες, Ζήρια και Λαμπίρι.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μέσω 6.000 ασυρμάτων-μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης για τη δραστική μείωση των διαρροών σε ζώνες υδροδότησης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης στις τοπικές κοινότητες Διακοπτού, Ελαιώνα, Σελιανίτικα, Λόγγου και Καμαρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr