background img
banner
banner

Κοπή πίτας σε όμορφο κλίμα για τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής

Ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους της περιοχής που έχει ταυτίσει το όνομά του με την πιο πολυσύχναστη παραλία, αλλά και την πιο… πολυφωτογραφημένη τοποθεσία του Αιγίου, τον βιότοπο της Αλυκής, ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος», έκοψε χθες την πίτα του σε πολύ όμορφο κλίμα, στο παραλιακό κατάστημα TERReGIO. Τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους, έκοψαν τη βασιλόπιτα που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου.

Το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν φίλοι και μέλη του Συλλόγου, που μετρά ήδη 24 χρόνια ζωής, οι οποίοι ευχήθηκαν τα καλύτερα για τη νέα χρονιά.

Η Αλυκή και το παραλιακό μέτωπο

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε: ΄΄Χαίρομαι πάρα πολύ να υπάρχουν ενεργοί σύλλογοι σαν τον δικό σας, να μπορούμε να συμπορευόμαστε και να δημιουργούμε. Ο κοινός σκοπός όλων μας είναι το καλύτερο για τον τόπο μας. Ο τρόπος που αναπτύσσεται και λειτουργεί ο σύλλογος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το Αίγιο και για εμάς την Δημοτική Αρχή έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε συμπαραστάτες και σύμβουλοι σε αυτή την προσπάθεια. Εξάλλου, η συλλογική προσπάθεια είναι η καλύτερη απόδειξη του να πηγαίνουμε μπροστά΄΄.

Αναφέρθηκε δε στη δυναμική της τοποθεσίας που εκπροσωπεί ο Σύλλογος, λέγοντας: ΄΄Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι από τα πιο όμορφα σημεία στην Αιγιάλεια και κάθε επισκέπτης που βρίσκεται στην περιοχή αυτό έχει να πει. Και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ωραίο και ελκυστικό, εάν σταματήσουμε να διατηρούμε αυτή την “γραμμή” του διαχωρισμού. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να αναδείξουμε την παραλιακή ζώνη, να γίνουν έργα και να πάμε δυνατά προς το μέλλον γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε πραγματικά. Χρειάζεται κόπος, χρειάζεται χρόνος και προσπάθειες. Όμως οφείλουμε να προσπαθήσουμε, να κοπιάσουμε και να επενδύσουμε χρόνο, γιατί αξίζει πραγματικά η παραλιακή ζώνη της πόλης να απολαμβάνει τα καλύτερα και τα αποδοτικότερα στη νέα εποχή΄΄.

 

Ευχαριστίες προέδρου και προγραμματισμός νέων δράσεων

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο καθώς και προς τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιο Λιακόπουλο που παρίστατο λέγοντας: ΄΄Η παρουσία σας μας δίνει ισχυρή θέληση να συνεχίσουμε, συμπαράσταση του Σεβασμιώτατου είναι πολύτιμη για εμάς. Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τους φίλους του συλλόγου που είναι εδώ απόψε και πραγματικά, είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς που αγκαλιάζετε όλοι μία προσπάθεια χρόνων και κόπων΄΄. Ακόμη ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.

΄΄Είμαστε ένας δραστήριος Σύλλογος και όλα τα μέλη μας προσφέρουν εθελοντικά τις προσπάθειες και την αγάπη τους και δίχως αυτούς όλα θα ήταν ακατόρθωτα. Οι μεγάλες δράσεις που κάνουμε κάθε χρόνο, γίνονται όλο και πιο επιτυχημένες και αυτό οφείλεται στην υποστήριξη των δημοτών της Αιγιάλειας, αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια των εθελοντών μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε την υποστήριξη και τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Αιγιάλειας που πάντα μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε. Φέτος εκτός από τον καλοκαιρινό διαγωνισμό φωτογραφίας αλλά και την εκδήλωση που θα γίνει για τα Κούλουμα, θα κάνουμε προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία τράπεζα αίματος. Χρειάζεται οργάνωση και θέληση αλλά θα τα καταφέρουμε. Αν το πετύχουμε θα έχουμε την ευελιξία να χρησιμοποιήσουμε και για τον σύλλογο αλλά και για όποιον το χρειάζεται, αίμα. Νομίζω ότι στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να δώσει κάποιος για την ίδια τη ζωή΄΄, ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος.

Αμέσως μετά θέλησε να ευχαριστήσει δύο ξεχωριστούς, όπως είπε, ανθρώπους για την συμβολή τους στην γενικότερη δράση του Συλλόγου, οι οποίοι βραβεύτηκαν για την συνολική προσφορά τους και την αγάπη τους για τον Σύλλογο.

Τα εύσημα στον σύλλογο από τον Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό του επισήμανε: ΄΄Θα ήθελα να ευχηθώ στον πρόεδρο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, καλή και ευλογημένη χρονιά. Εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσετε το έργο σας και πραγματικά χαιρόμαστε γιατί μέσα από τις δραστηριότητές σας, προβάλλετε σε όλη την κοινωνία την αξία του τόπου μας και ταυτόχρονα διαφυλάσσετε την ποιότητα του μεγάλου “δώρου” που μας έχει δώσει ο Θεός, το φυσικό οικοσύστημα του βιότοπου, τον οποίο μέσα από τις διάφορες δράσεις σας, δεν σταματάτε ποτέ να ενισχύετε να προβάλλετε΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Σας ευχαριστούμε που φυλάσσετε και φροντίζετε αυτό το υπέροχο οικοσύστημα, το δημιούργημα που έπλασε ο ίδιος ο Θεός στον τόπο που ζούμε. Εύχομαι να πορεύεστε με υγεία και ομόνοια, και απομακρυσμένοι από κάθε τι μπορεί να μολύνει το υπέροχο οικοσύστημά μας΄΄.

Τέλος στον σεπτό του λόγο, ανέφερε ότι ο άνθρωπος, είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που καταστρέφει και τη φύση αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, και κάλεσε όλο τον κόσμο να προσεύχεται στον Θεό και να ζητά την ειρήνη, την συγχώρεση και την ευημερία, χαρακτηριστικά που όπως είπε, είναι αυτά που μπορούν να οδηγήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο σε μια ποιοτική ζωή, γεμάτη αγάπη, αισιοδοξία και πληρότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, εκτός του Μητροπολίτη, του ιερέα και του δημάρχου, οι αντιπεριφερειάρχες Γεωργία Ντάτσικα και Τάκης Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, η εκπρόσωπος της Αχαιής υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, Θεώνη Σταθοπούλου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, Γωγώ Γαλάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρίστος Τηλιγάδης, η δημοτική σύμβουλος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης, Γιώτα Χριστοπούλου και Ελευθερία Μαρνέλη κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr