background img
banner
banner

Παρακάμπτεται η δικαστική οδός…

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Θετικά απαντά το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην πρόθεση του Δήμου Αιγιαλείας να ζητήσει και επίσημα την επιστροφή του ακινήτου, μετά την μετακίνηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, εξέλιξη η οποία προδικάζει άμεση επιστροφή και ένταξη του περιουσιακού αυτού στοιχείου στο master plan για την αξιοποίηση της παραλιακής και της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου
Ένα χρόνο μετά την κατάργηση του πρώην ΤΕΙ στη βάση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών και ενώ ήδη η Σχολή Φυσικοθεραπείας Αιγίου διαγράφηκε από το Μηχανογραφικό, από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, ο δήμος έσπευσε την περασμένη εβδομάδα να κρούσει τις θύρες της Πρυτανείας για να επιστραφεί πίσω το κτίριο!

«Το πρυτανικό συμβούλιο προτίθεται να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας» απαντά από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας δεσμευόμενος για ουσιαστική συνεργασία με το δήμο, τόσο στην υποδοχή του επίσημου αιτήματος όσο και στην προώθηση της σχετική διαδικασίας μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της Πρυτανείας.

Το αίτημα του Δήμου, σύμφωνα με την εισήγηση του νομικού του Δήμου Γιώργου Μπέσκου είναι σαφές καθώς στην σχετική σύμβαση παραχώρησης -που υπογράφηκε προ 20ετίας- επισημαίνεται, ρητά, ότι σε περίπτωση που το πρώην ΤΕΙ πάψει να λειτουργεί στον χώρο της Χαρτοποιίας, για οποιονδήποτε λόγο, το ακίνητο επανέρχεται στην κυριότητα του Δήμου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου η Δημοτική αρχή δέχθηκε βολές για ολιγωρία σε σχέση με την επιστροφή τμήματος της περιουσίας του δήμου, υποβάλλοντος εσπευσμένα το αίτημα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Ο δήμος βρίσκεται στο… παραπέντε σε σχέση με την ολοκλήρωση του σχεδίου αξιοποίησης της πρώην Χαρτοποιίας και πλέον πιέζεται να διασφαλίσει την άμεση επιστροφή των κτιρίων που χρησιμοποιήθηκαν από το πρώην ΤΕΙ και ανήκουν σήμερα στη διαχείριση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τη συζήτηση άνοιξε πρώτος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ανακοινώνοντας την άμεση ολοκλήρωση του Master Plan για την αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης και την έναρξη του διαγωνισμού για τη νέα Μαρίνα Αιγίου. Ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε μάλιστα «ανοικτός σε προτάσεις» εκ μέρους της αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της πρώην Χαρτοποιίας και της παραλιακής ζώνης ευρύτερα.

Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος όσο και η Βάσω Ψυχράμη σχολίαζαν ότι ο νέοι σχεδιασμοί του δήμου και οι επενδύσεις στην παραλιακή ζώνη δεν «διαγράφουν» ένα σημαντικό πλήγμα που έχει υποστεί η πόλη με την απομάκρυνση του πρώην ΤΕΙ.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχθηκε ο δήμος μας. Σαφώς, όμως, και πρέπει να ζητήσουμε πίσω τα περιουσιακά στοιχεία» σύμφωνα με τον κ. Γούτο.
«Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου, δεν μπορεί να πει το Πανεπιστήμιο ‘το κρατάω’! Υπάρχει και η δικαστική οδός…» διευκρίνισε πρόσφατα και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Σπηλιόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr