background img
banner
banner

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, βραβεύσεις και Γενική Συνέλευση στον Ν.Ο.Α.

Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου “ο Ποσειδών” την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζοντας την νέα χρονιά. Ακολούθησαν βραβεύσεις αθλητών και προπονητών καθώς και η Γενική Συνέλευση του Ομίλου με τον αγωνιστικό, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2024. Σύσσωμο το Δ.Σ., αθλητές, προπονητές, μέλη και φίλοι του συλλόγου έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο καφε – εστιατόριο “Νησί”, στην παραλία Αιγίου.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο π. Πέτρος Κορδοτός ενώ ο πρόεδρος Μανώλης Καραϊσκος ευχήθηκε καλή χρονιά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορία του Ν.Ο.Α. που βρίσκεται στο “κατώφλι” της συμπλήρωσης μισού αιώνα ζωής (ιδρύθηκε το 1976), τονίζοντας: “Ο Όμιλος δίνει πάντα το παρόν σε όλους τους αγώνες που γίνονται και σε όλα τα πρωταθλήματα, διασυλλογικά και περιφερειακά, με τουλάχιστον πέντε αθλητές σε κάθε αγώνα. Παράλληλα δημιουργήθηκε και φυτώριο και τα παιδιά σιγά σιγά θα ενταχθούν στην αγωνιστική ομάδα”.

Θα απαιτηθούν χρήματα για την ανακατασκευή του λιμενοβραχίονα

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΝΟΑ έθεσε προς συζήτηση με τα μέλη το μεγάλο πρόβλημα με τον λιμενοβραχίονα, για τον οποίο απαιτείται να γίνουν εργασίες μακράς διάρκειας, αλλά και πολύ μεγάλου κόστους προκειμένου να μη καταρρεύσει, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Το κόστος σύμφωνα με τη μελέτη φτάνει τις 200.000 χιλ ευρώ, ωστόσο θα απαιτηθούν και άλλες εργασίες και με το ΦΠΑ φτάνει συνολικά τις 387.000, ποσό φυσικά απαγορευτικό για τα οικονομικά του Ομίλου. Αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 65% μπορεί να καλυφθεί από δάνειο μέσω τράπεζας. Το υπόλοιπο 35% θα βαρύνει τον ΝΟΑ γιατί πρόκειται για ιδιωτικό έργο. Επιπλέον, η αποπληρωμή του δανείου για ένα τόσο μεγάλο ποσό θα είναι μακρυπρόθεσμη και θα επιβαρύνει τις επόμενες διοικήσεις. Ή προχωράμε λοιπόν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που προανέφερα ή το αφήνουμε ως έχει με τον κίνδυνο κατάρρευσής του που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη συνολική λειτουργία του Ομίλου”, επεσήμανε.

Ο κ. Καραϊσκος πρότεινε να γίνει μία αύξηση της τάξης του 20% σε όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητες του Ομίλου (λιμενισμό σκαφών, συνδρομές κλπ), για να αυξηθούν τα έσοδα, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για επιχορήγηση από την Ομοσπονδία και κάποιες χορηγίες προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του ποσού για το έργο. Όπως ήταν φυσικό, για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θα μπορούσε να παρθεί άμεση και οριστική απόφαση, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Βράβευση Χριστόπουλου, επιστροφή Αρβανίτη

Στις βραβεύσεις που ακολούθησαν τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στον ΝΟΑ ο προπονητής Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος από 1η Μαρτίου αφήνει τη θέση του στην προπόνηση των μικρών παιδιών στη Δήμητρα Αρβανίτη. Η Αιγιώτισσα προπονήτρια επιστρέφει στον ΝΟΑ από τον οποίο ξεκίνησε και υπηρέτησε επί σειρά ετών, ενώ ο Γιώργος Χριστόπουλος θα παραμείνει προπονητής στην ανοιχτή θάλασσα.

Βραβεύτηκαν ακόμη, οι αθλητές – φοιτητές Γιώργος Βασιλόπουλος (οδοντιατρικής) και Παναγιώτης Χριστόπουλος (Παντείου), η Νίκη Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Οικονόμου και η Νίκη – Ελένη Βασιλοπούλου που διακρίθηκαν στα ΟΠΤΙΜΙΣΤ καθώς και οι παρακάτω μικροί αθλητές: Αγγελόπουλος Χρήστος, Κατσιδήμας Ραφαήλ – Νικόλαος, Χατζηχαραλάμπους Ηρακλής, Κανελλής Ανδρέας, Μιτζέλας Νικόλαος, Μητροπούλου Βασιλική, Γιαννατσέλης Άγγελος, Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος και Βασιλακοπούλου Μαργαρίτα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr