background img
banner
banner

Ο Αστέρας Τέμενης νίκησε 74-56 την Παραμυθιά με σπουδαία εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο

ΙΣΟΒΑΘΜΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΜΕ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Αστέρας Τέμενης στο κλειστό του Αιγίου απέναντι στην ΚΑΕ Παραμυθιάς. Χάρη στην άμυνά του και με πολυφωνία στην επίθεση ξέφυγε στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με σκορ 74-56.  Με τη νίκη του “κλείδωσε” την παρουσία του τουλάχιστον στα πλέι άουτ και ο μεγάλος στόχος του για τη συνέχεια θα είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Και αυτό, γιατί αύξησε τη διαφορά από την ομάδα της Ηπείρου ( που βρίσκεται στην 11η και προτελευταία θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό) στις τέσσερις νίκες και ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.  Η κατάσταση στην “ουρά” αρχίζει και ξεκαθαρίζει με δύο ομάδες, ΚΑΕ Παραμυθιάς και Ιωάννινα ΣΚ να δίνουν “μάχη” για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και την είσοδο στα πλει άουτ.

Η Τέμενη δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ και έφτασε να προηγηθεί ακόμη και με 24 πόντους απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που μπόρεσε να μειώσει ακόμη και στους 3 πόντους στα μισά της 3ης περιόδου αλλά δεν είχε πολλές επιθετικές λύσεις εκτός των Μπόγιτσιτς και Χάιδου. Αντίθετα, ο Αστέρας πήρε σκορ από όλους όσοι αγωνίστηκαν (εκτός του νεαρού Τσιμπούκη που έπαιξε λίγο στο τέλος). Κορυφαίος ήταν ο Μπίρμπας στην καλύτερή του εμφάνιση από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, εξαιρετικός ο Βουρνάς, με καθοριστικά καλάθια όταν πλησίασε η Παραμυθιά οι Πέτροβιτς, Τσουλέας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Σταθακόπουλου σε άμυνα και ριμπάουντ. Γενικά δεν υστέρησε κανένας από όσους αγωνίστηκαν.

Στη συνέχεια ο Αστέρας Τέμενης θα παίξει με Αχαγιά ΄82 (εκτός), Προμηθέα 2014 (εντός), Δόξα Πύρρου Άρτας (εκτός), Ιωάννινα ΣΚ (εντός), Αργοναύτη Ν. Κίου (εκτός), ΓΣ Γαργαλιάνων (εντός) και ΑΕ Γλαύκου/Εσπέρου (εκτός). Δύσκολο πρόγραμμα με τρία παιχνίδια στην έδρα του και τέσσερα μακριά από αυτή αλλά θα δώσει τη “μάχη” του και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής έξι ομάδες (οι μισές του ομίλου) ισοβαθμούν στους 23 βαθμούς!!!

Διαιτητές: Γεωργόπουλος – Σίμα – Μπερέτσος.

Δεκάλεπτα: 22-14, 35-29, 59-44, 74-56.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ξενούλης): Σακελλαρόπουλος 8 (2), Βουρνάς 15 (1), Τσιμπούκης, Μπίρμπας 13 (2), Πέτροβιτς 12 (2), Σταθακόπουλος 4, Δούβος 5 (1), Τσουλέας 5 (1), Γκάτζιος 6, Καραγγελής 6.

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Σπύρος Αλεξίου): Χάιδος 12, Κατσίβελος 6(2), Κακιούζης 5(1), Καμπάκας 6, Μπόγιτσιτς 22(2), Πετρόπουλος, Μάλλιος 3, Τσακίρης 2, Τσίλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr