background img
banner
banner

Άκαμπτη η στάση των αγροτών που συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

«Αν δεν δικαιωθούμε δεν υποχωρούμε» βροντοφώναξαν και το βράδυ της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, οι αγρότες της Αιγιάλειας που μετά το κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος της γέφυρας Σελινούντα προχώρησαν σε αποκλεισμό και της νέας εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Είχαν προηγηθεί η μεγάλη αυτοκινητοπομπή το απόγευμα της Παρασκευής όπου οι αγρότες «όργωσαν» το κέντρο της πόλης στέλνοντας σαφές μήνυμα καθώς επίσης και η δυναμική συμμετοχή των Αιγιωτών στον αποκλεισμό της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Θορύβησε η απόβαση στο κέντρο

Αιχμηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά κλιμακώνουν τον αγώνα τους, έστειλαν το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φλεβάρη, οι αγρότες της Αιγιάλειας. Ακολουθώντας το πρόσταγμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», πραγματοποίησαν «απόβαση» στο κέντρο του Αιγίου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα βροντοφωνάζοντας τα αιτήματά τους.

Σε ένα κομβόι οχημάτων μεγαλύτερο το ενός χιλιομέτρου, διέσχισαν την οδό Κορίνθου, τη Ρήγα Φεραίου, έφτασαν στο Δημαρχείο και στην πλατεία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης μίλησε στον κόσμο, ούτως ώστε όλοι οι Αιγιαλείς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεδομένου ότι το αγροτικό αφορά όχι μόνο τους παραγωγούς αλλά και όλη την τοπική κοινωνία.

Η πομπή των οχημάτων, με μαύρες σημαίες αλλά και ελληνικές, με κλάξον και κόρνες και με συνθήματα, διέσχισε την οδό Μητροπόλεως όπου πραγματοποίησε μία ακόμη στάση στο ύψος των Υψηλών Αλωνίων, με τον πρόεδρο να αναφέρεται εκτενώς στα θέματα που «πνίγουν» τους αγρότες.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο μπλόκο, πιστοί στον αρχικό τρόπο διαμαρτυρίας.

Ένταση στην κινητοποίηση του Ρίου

Το Σάββατο οι αγρότες της Αιγιάλειας αποχώρησαν μαζικά για το Ρίο όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες από τον Ερύμανθο, την Ωλενία αλλά και την Αιτωλοακαρνανία , ανοίγοντας τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Εκεί μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση με την αστυνομία καθώς αρχικά δεν τους επιτρεπόταν να ανεβάσουν τρακτέρ στη γέφυρα κάτι που έγινε στη συνέχεια. Οι αγρότες παρέμειναν στο σημείο για περίπου δύο ώρες. Ακολούθως επέστρεψαν στο μπλόκο του Αιγίου.

Στο γνώριμό τους σημείο βρέθηκαν και την Κυριακή βράδυ με νέα απόβαση και στην εθνική οδό, η οποία – για την ώρα – έχει συμβολικό χαρακτήρα. Το μπλόκο θα στηθεί εκ νέου τη Δευτέρα 12/2 στις 6.00 στη γέφυρα Σελινούντα με τους αγρότες να παρουσιάζονται άκαμπτοι και να ξεκαθαρίζουν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω αν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Κι όλα αυτά εν αναμονή της  συνάντησης που θα έχουν οι δεκαπέντε εκπρόσωποι των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, όπου θα ζητήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν θέσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr