background img
banner
banner

Πίτα στα 1.050μ. υψόμετρο σε μία υπέροχη τοποθεσία!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Κυριακή 4 Φεβρουαρίου είναι μία ημέρα που θα θυμούνται για καιρό οι κάτοικοι της ορεινής Δ.Ε. Ακράτας και κυρίως της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας «Τα Ματσόνια» και βέβαια της κοινότητας. Στα 1.050 μέτρα υψόμετρο, στην πλατεία του χωριού, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου οι λευκές πινελιές χιονιού το έκαναν να δείχνει πραγματικά σαν ζωγραφιά, πραγματοποιήθηκε η κοπή των πρωτοχρονιάτικων πιτών. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς προκειμένου να απολαύσει την ομορφιά της φύσης και παρά το γεγονός ότι το χιόνι είχε κάνει την παρουσία του, ο ήλιος βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος η κοπή της πίτας. Τα παιδιά έπαιζαν με το χιόνι, οι μεγαλύτεροι αντάλλασσαν ευχές και κουβέντιαζαν ενώ το τοπίο έγινε φόντο για ωραίες φωτογραφίες.

Σύλλογος και Κοινότητα ισχυροποιούν το χωριό

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Τα Ματσόνια» Παναγιώτης Παπουτσής τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο σύλλογος δείχνει συνεχώς και ανελλιπώς, από τη σύστασή του το 2005 ως σήμερα, τη διάθεσή του να ξεπερνά συνεχώς τις δυσκολίες και τις όποιες αναποδιές, τα προβλήματα και τα ζητήματα πάσης φύσεως που προκύπτουν, επισημαίνοντας ότι ΄΄η αγάπη για το χωριό μας, οι δράσεις και το ενδιαφέρον είναι η πλέον τρανή απόδειξη ότι ο σύλλογος και η δραστηριότητά του, ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το χωριό΄΄. Απευθυνόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε: ΄΄Έχετε σταθεί αρωγοί σε κάθε περίπτωση και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό, ο σύλλογος τα έχει καταφέρει ακόμα και σε εποχές που ο δήμος ή η πολιτεία δεν είναι βοηθούσαν και… ιδιαίτερα. Θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή και να στεκόμαστε άξια σε κάθε περίπτωση με έργα και δράσεις΄΄. Εξήρε ακόμη το πνεύμα δημιουργικότητας αλλά και την άψογη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της τοπικής κοινότητας και των μελών του συλλόγου.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Θανάσης Ξυγκάς, ανέφερε: ΄΄Το χωριό μας, είναι ένα από τα πλέον ενεργά σε όλη την ευρύτερη περιοχή και αυτό φαίνεται και από τις επιτυχημένες δράσεις, αλλά και από την συνεχή προσφορά των ανθρώπων που το αγαπούν. Σε κάθε κοινωνική και εθελοντική προσπάθεια αναδεικνύεται η ιστορία και η σημασία του τόπου μας. Πρέπει να μεταδίδουμε στους επισκέπτες του χωριού αλλά και στα παιδιά μας, τα οποία είναι η επόμενη γενιά από εμάς, ότι ο τόπος αυτός πρέπει να συνεχίσει να γράφει την ιστορία αυτής της πραγματικά ξεχωριστής εποχής με τα πιο χρυσά γράμματα΄΄. Ο κ. Ξυγκάς επισήμανε ακόμη ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος για το χωριό της Αγίας Βαρβάρας είναι να ανακαινιστεί πλήρως το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο χαρακτήρισε ως “κόσμημα” για την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παρεμβάσεις στις τουαλέτες του χώρου. Αμέσως μετά ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη στήριξη των ανθρώπων του συλλόγου και των εθελοντών, λέγοντας πως ΄΄ο κοινός σκοπός μεταξύ κοινότητας και τοπικού συλλόγου είναι να ανθίζει και να εκσυγχρονίζεται όλο και περισσότερο η περιοχή. Θέλουμε να προοδεύει γιατί το αξίζει και το μπορούμε. Και θα το πετύχουμε΄΄.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, ο οποίος μιλώντας στo Protionline.gr, σημείωσε: ΄΄Εύχομαι καλή και αποδοτική χρόνια σε έναν αξιόμαχο, δραστήριο και σύγχρονο σύλλογο που σε κάθε δράση που πραγματοποιεί, σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνει, αναδεικνύει συνεχώς την πολιτιστική κουλτούρα του τόπου. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στο νέο διοικητικό συμβούλιο και για την κοινωνική τους προσφορά μέχρι τώρα, αλλά πολύ περισσότερο για τον καθημερινό αγώνα τους, να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο αυτό το εμβληματικό χωριό, αυτή η υπέροχη τοποθεσία΄΄.

Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν ακόμη πρόεδροι γύρω κοινοτήτων όπως η νέα πρόεδρος της Ζαρούχλας Αριάδνη Χατζή και ο πρόεδρος των Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος.

Με κρασί, τσίπουρο και ζωντανή μουσική έγιναν όλοι μία παρέα!

Στη συνέχεια, άπαντες εισήλθαν στο κατάστημα (καφέ- ψησταριά) «Χαρίλαος» επί της πλατείας Αγ. Βαρβάρας, όπου απόλαυσαν νόστιμα εδέσματα κρασί και τσίπουρο, διασκεδάζοντας με ζωντανή μουσική, την οποία απέδωσαν μοναδικά οι Μιχάλης Βασιλείου (μπουζούκι – φωνή) και Βασίλης Σκανδάμης (κιθάρα – φωνή). Πολύ γρήγορα, όλοι, Βαρβαρίτες και επισκέπτες, έγιναν μία όμορφη παρέα, συνοδεύοντας το μουσικό δίδυμο στα τραγούδια, ως αργά το απόγευμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr