background img
banner
banner

Σε κλίμα χαράς αλλά και ανησυχίας για τη επικείμενη συγχώνευση

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, με μεγάλο κέφι και θετική διάθεση και προπαντός, με αισιοδοξία και προοπτική παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί εν όψει της προωθούμενης συγχώνευσης των ΔΕΥΑΑ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγιαλείας με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης. Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου στο κατάστημα “Αλάτι και πιπέρι” στην Άκολη και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ> της ΔΕΥΑΑ δεν παρέστη καθώς απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του στην ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, αφού χαιρέτησαν εγκάρδια στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τους παρευρισκόμενους και τοποθετήθηκαν με ολιγόλεπτη ομιλία για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη Δημοτική Επιχείρηση, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και πίστης, ότι τα όποια προβλήματα θα εξομαλυνθούν.

«Ευχόμαστε να μην γίνει πράξη ο σχεδιασμός των συγχωνεύσεων» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Φώτης Σωτηρόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι μας, ότι το 2024 που διανύουμε είναι ίσως η χειρότερη χρονιά που έχουμε περάσει μέχρι σήμερα.

Θέλουμε να ευχηθούμε να μην πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα σχέδια που έχουν σκεφτεί κάποιοι και που ακούγονται. Ας είμαστε λιγάκι ρεαλιστές, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και επειδή βλέπω ότι εκτός από τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Υπηρεσίας υπάρχουν και πολλοί άλλοι φίλοι που αγαπούν το σωματείο και είναι κοντά, ξέρω ότι στο τέλος θα είμαστε σε απολύτως θετικό πρόσημο. Θα ήθελα να πω ότι την μεγαλύτερη ζημιά εξαιτίας της συγχώνευσης των ΔΕΥΑ, αν συμβεί, δεν θα την υποστούν οι εργαζόμενοι, διότι είτε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και σύμφωνα με το νόμο που ισχύει για τις εθελούσιες, κάπου θα απορροφηθούν και κάπου θα βρουν επαγγελματική στέγη. Θα πληγεί όμως η κοινωνία και η βασική σύσταση της λειτουργίας του Δήμου Αιγιάλειας. Πέραν της ιδιότητάς μας ως εργαζόμενοι στην Υπηρεσία, είμαστε και πολίτες και πρωτίστως, καταναλωτές – πελάτες της εταιρείας αυτής και νοιαζόμαστε για το μέλλον της” σημείωσε ο πρόεδρος.

Γ. Ντίνος: «Τιμούμε τους ανθρώπους που εργάζονται, οι όποιες αδυναμίες μπορούν να καλυφθούν»

Τη “σκυτάλη” της εκδήλωσης πήρε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη προσέλευση κόσμου και την αθρόα παρουσία του σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που όπως είπε κάτι… σημαίνει: “Αυτό φανερώνει την ομόνοια και την ενότητα μιας Επιχείρησης που μπορεί να λειτουργήσει με ευημερία. Δημιουργήσαμε, ως Διοικητικό Συμβούλιο, μία άψογη σχέση με το Σωματείο Εργαζομένων και από πέρυσι, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας γίνεται με τη στήριξη της ΔΕΥΑΑ.

Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, γιατί θεωρώ ότι ο ανθρώπινος παράγοντας σε οποιαδήποτε επιχείρηση είναι το “Α και το Ω”. Έχουμε κάνει τις επιλογές μας ως διοίκηση και τα δύο τελευταία χρόνια το έχουμε δείξει με τον καλύτερο τρόπο. Όμως πρέπει και η αποδοτικότητα από τους εργαζόμενους να είναι σε ανάλογο επίπεδο, γιατί εδώ μιλάμε για μία Δημοτική Επιχείρηση που αναφέρεται εκτενώς σε μία τοπική κοινωνία μεγάλης κλίμακας.

Αλλά και οποιαδήποτε να ήταν η κοινωνία, οι ίδιοι εμείς, είμαστε καταναλωτές και ο σεβασμός στον άνθρωπο, η συνεργασία και η σταθερότητα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο” επισήμανε ο κ. Ντίνος.

Το καλύτερο δυνατό στη σύμβαση με τους εργαζόμενους

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά από το βήμα της εκδήλωσης, εστίασε πως σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, έγινε το καλύτερο δυνατό και πάντοτε βάσει των κοινωνικών αλλαγών της καθημερινότητας αλλά πρωτίστως λόγω των οικονομικών δεδομένων: “Πιστεύω ότι ο Οικονομικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ, είναι πραγματικά ο άνθρωπος ο οποίος ξέρει να δίνει τις καθημερινές μάχες για να μπορέσει αυτή η Δημοτική Επιχείρηση να είναι στα πόδια της.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία επιχείρηση η οποία δεν είναι ζημιογόνα, αντιθέτως είναι κερδοφόρα. Έχει μία πολύ καλή απόδοση όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στην προηγούμενη διοίκησή της αλλά και στην τωρινή και να τους ευχηθούμε καλή πορεία”, δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Η εκδήλωση, έκλεισε με ωραία εδέσματα, πολύ κρασί και αρκετό κέφι που μπόρεσε με άνεση να χαρίσει η ζωντανή ορχήστρα της γιορτής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσα σε διάθεση χαλαρότητας και σύμπνοιας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr