background img
banner
banner

«Τα βιβλία σε ρόδες» επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης

Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα… βιβλία σε ρόδες, μια κινητή δανειστική βιβλιοθήκη σε βαλίτσες με ρόδες που ταξιδεύει κάθε χρόνο από το 2012 από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο, σε πόλεις, χωριά και νησιά όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και υλοποιείται από την αστική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ.

Τα βιβλία που περιέχουν οι βαλίτσες επιλέγονται από ομάδα εκπαιδευτικών, συγγραφέων και κριτικών παιδικών βιβλίων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό έγινε έπειτα από αίτηση της διευθύντριας κ. Γιώτας Λαμπρακάκη, η οποία επέλεξε η βαλίτσα να περιέχει ξενόγλωσσα βιβλία, τα οποία δεν διέθετε η βιβλιοθήκη του σχολείου, θέλοντας να ενισχύσει τις γνώσεις των μαθητών στο μάθημα των αγγλικών. Η άφιξη της βαλίτσας έδωσε μεγάλη χαρά στους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης, οι οποίοι με μεγάλη περιέργεια ανακάλυψαν το περιεχόμενο της που περιείχε 27 ξενόγλωσσα βιβλία. Δανείστηκαν αυτά που τους άρεσαν στο σπίτι για 4 εβδομάδες, συζήτησαν για το περιεχόμενο τους και έπειτα τα παρουσίασαν στην τάξη, κάνοντας εξάσκηση και στην προφορά τους στα αγγλικά.

Τα βιβλία σε ρόδες, χάρισαν στους μαθητές και στις μαθήτριές γνώσεις, ψυχαγωγία και όμορφες στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης. Μόλις πέρασε ένας μήνας, τα βιβλία τακτοποιήθηκαν ξανά στη βαλίτσα και αναχώρησαν μαζί με ένα γράμμα με τις εντυπώσεις και ζωγραφιές των παιδιών για το επόμενο σχολείο. Ήταν μια πρωτότυπη φιλαναγνωστική δράση που ενθουσίασε τους μαθητές, ενίσχυσε την αγάπη τους για το διάβασμα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλη τη σχολική κοινότητα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr