background img
banner
banner

Τα Ζαχλωρίτικα εόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τα Ζαχλωρίτικα τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο τόσο με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό το βράδυ της Παρασκευής όσο και με τη Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Πλήθος κόσμου παρέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις ενώ οι πιστοί ακολούθησαν με ευλάβεια την ιερά πομπή που διέσχισε τους δρόμους του χωριού, πίσω από την Φιλαρμονική Αιγίου και την Ιερά Εικόνα και λαμβάνοντας την ευλογία από τον Μητροπολίτη. Ακολούθησαν η κοπή της πίτας για το νέο έτος, καφές και κεράσματα από τον Φιλοπροοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Ζαχλωριτίκων «Ηρακλής». Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο και το χωριό, η οικογένεια του αείμνηστου Σταύρου Καραπαναγιώτη και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής “Κατερίνα”.

Επίσης βραβεύτηκαν για την εισαγωγή τους σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Σπυριδούλα Καραχάλιου και ο Παναγιώτης Κουσουρής στο πανεπιστήμιο Κρήτης και στο πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα.

Τον σύλλογο τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος που ευλόγησε την πίτα, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, ο βοηθός δημάρχου Χρήστος Τσερετζούλιας και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Μητσόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr