background img
banner
banner

«Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του!»

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Η Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων μετρά φέτος 29 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγιάλειας. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ανεβάσει έργα κάθε είδους που έχουν καθορίσει την θεατρική της πορεία. Φέτος, παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, «Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του!».
Το έργο παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στις 9-10-11-12 και 16-17-18-19 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου. Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία που αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις όπως ακριβώς αυτές δημιουργούνται, μπλέκονται και συμπλέκονται στην εποχή μας και την καθρεφτίζουν τόσο, που όλοι συζητάμε γι’ αυτές σε κάθε ευκαιρία της καθημερινότητας.

Γ. Καυκάς: «Γι’ αυτό αγαπήσαμε το έργο»

΄΄Είναι ένα κείμενο, γραμμένο αριστοτεχνικά, που αναδεικνύει όλες τις σύγχρονες διαστάσεις των ανθρώπινων σχέσεων και των στερεοτύπων που πολλές φορές τις γεννούν, πάντα όμως μέσα από το ένδυμα της κωμωδίας που τις φωτίζει ακόμη πιο καθαρά, πιο καθημερινά, πιο ζωντανά. Έτσι το έργο μάς φέρνει όλους και όλες πολύ εύκολα πιο κοντά και μας κάνει να ταυτιζόμαστε, να συγκρουόμαστε, να προβληματιζόμαστε και σίγουρα να συμπαθούμε τους ήρωές του και να διασκεδάζουμε πολύ μαζί τους!΄΄, αναφέρει για το έργο ο πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας, Γιάννης Καυκάς.

Και συνεχίζει: ΄΄Τώρα, που όλοι μπορούν να γνωρίσουν όποιον/α θέλουν βλέποντας ένα προφίλ στα social media και κάνοντας ένα like, τώρα που μια φωτογραφία καθορίζει όλη μας την ύπαρξη, τώρα που οι σχέσεις γεννιούνται τόσο εύκολα μέσα στις οθόνες και που ο σκοπός δεν είναι η ευτυχία αλλά η διαφήμιση της ευτυχίας, τώρα είναι που έγιναν όλα και πιο δύσκολα, πιο πλασματικά, πιο μοναχικά… Η τεχνολογία μάς φέρνει όλους πιο κοντά. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Το παν είναι να υπάρχει αγάπη. Με την αλήθεια πάντα νικάς. Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι και κανείς δεν θα σε κρίνει. Η κοινωνία έχει πια προοδεύσει. Αν σε όλες τις παραπάνω προτάσεις, αντί για τελεία, βάλουμε ερωτηματικό, έρχονται απ’ ευθείας μπροστά μας όλα τα ερωτήματα που το έργο έρχεται να μας γεννήσει και οι λόγοι που εμείς το αγαπήσαμε τόσο πολύ. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων έχει φέτος την τιμή να παρουσιάζει αυτό το έργο και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον δημιουργό του, κύριο Γιώργο Καπουτζίδη, που μας έδωσε την άδεια για το ανέβασμά του΄΄.

΄΄Εμείς σε όλο αυτό το ταξίδι γνωρίσαμε από κοντά πολλούς «τόπους». Στόχος μας είναι να τους γνωρίσετε κι εσείς μαζί μας. Και ποιος ξέρει… Ίσως στο τέλος της διαδρομής να δούμε πως τελικά έχουμε όλοι κάποτε βρεθεί στα ίδια σταυροδρόμια…΄΄, προσθέτει.

Κ. Κλάγκος: “Κάθε φορά που σκηνοθετώ έχω το τρακ και το πάθος, σαν να ‘ναι η… πρώτη φορά”

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Κλάγκος, ο οποίος μάλιστα με την συγκεκριμένη επιμέλεια και προσέγγιση σε αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία που “μαγνητίζει” το κοινό, συμπλήρωσε αισίως τα 170 (!) θεατρικά έργα, μιλώντας στο Protionline.gr ανέφερε πρωτίστως το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και έκφρασης που είχε με όλη την ομάδα που δούλεψε στις πρόβες το έργο και φυσικά, σημείωσε την ευχαρίστησή του για το ότι η σύμπνοια των ηθοποιών και φίλων του κατά την προετοιμασία, έγινε το απόλυτο “κλειδί” της επιτυχίας. Μιας επιτυχίας που, όπως είπε, ανήκει σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κλάγκος τόνισε: ΄΄Η κωμωδία αυτή είναι η πρώτη θεατρική απόπειρα του συγγραφέα, η οποία έχει ένα εντελώς σύγχρονο ύφος και μια πολύ σημαντική προσέγγιση για την καθημερινότητα του νεοέλληνα, αφού γράφτηκε το 2019 και ήδη σημειώνει τεράστια επιτυχία, σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι μία ξεκαρδιστική ιστορία, ένα σενάριο που ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις και τις συμπεριφορές, σκιαγραφεί αριστοτεχνικά τον σύγχρονο άνθρωπο και αναδεικνύει τα θετικά και τα αρνητικά των ηρώων του. Η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μιλώντας με ευθύτητα, ρεαλισμό και φυσικά χιούμορ, το έργο καταφέρνει να θίγει ζητήματα της σύγχρονης πραγματικότητας όπως η μοναξιά, η ελευθερία ή η σεξουαλικότητα, η δικαιοσύνη και η πίστη και αυτό και μόνο, το κάνει πολύ ξεχωριστή κωμωδία από την πρώτη κιόλας σκηνή΄΄.

«Είναι μία σκηνοθεσία… συνόλου, όχι μόνο δική μου»

Ο σκηνοθέτης, μιλώντας για τους ηθοποιούς της παράστασης, ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄Είναι όλοι τους, παιδιά μου και φίλοι μου ταυτόχρονα. Η ανανέωση που έγινε στην ομάδα είναι αρκετά επιτυχημένη και θεωρώ ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι που ήρθαν ως προσθήκες στο τιμ, είναι και αυτοί παιδιά μου. Η αγάπη και η σύμπνοια που είχαμε, έγιναν τελικά η μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Θεωρώ ότι ήταν μία… σκηνοθεσία όλων μαζί, όχι αποκλειστικά δική μου, γιατί οι ρόλοι αναδεικνύονται σύμφωνα με τα πρόσωπα από την ελευθερία έκφρασής τους. Υπήρξαν λίγες προσθήκες τους, που ήταν εύστοχες από κάποιους ηθοποιούς, οι οποίες μαζί με την εμπειρία μου και την αντίληψη που ήθελα να περάσω ως τελικό αποτέλεσμα, έγιναν το “κλειδί” της επιτυχίας΄΄.

΄΄Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ελπίζω η κωμωδία αυτή να αρέσει στο κοινό πραγματικά, όσο άρεσε και σε εμάς και ακόμα περισσότερο!΄΄, κατέληξε ο κ. Κλάγκος.

Για το έργο

Ένας έρωτας που διαρκεί είκοσι χρόνια μα μένει ανομολόγητος… Φιλίες που πρέπει να φορέσουν άλλα ρούχα απ’ τα δικά τους για να μπορέσουν να σταθούν… Ένας τέλειος γάμος που διαλύεται μόλις ανάβει λίγο φως… Υπέροχες ζωές που διαφημίζονται αξιοζήλευτα στο instagram αλλά όχι μεταξύ τους… Οικογενειακά πρότυπα χαράς που κουκούλωσαν την χαρά… Και όλα αυτά με γέλιο. Με πολύ γέλιο! Γιατί τελικά… τι άλλο μας μένει;

Σκηνοθεσία: Κώστας Κλάγκος. Παίζουν: Δώρα Τριανταφυλλοπούλου, Ελένη Κλάγκου, Χριστίνα Βόντα, Γιώργος Βαγενάς, Αντρέας Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιαγάς, Ελένη Παραρά, Γιάννης Καυκάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr