background img
banner
banner

Υγειονομικοί βροντοφώναξαν τα αιτήματά τους

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες υγειονομικοί στην είσοδο του Νοσοκομείου Αιγίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας τους. Στο… πλευρό τους τάχθηκαν και τρία σωματεία της περιοχής, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» και το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγίου.

«Κόκκινο πανί» αποτέλεσε η καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, με τους υγειονομικούς αλλά και τους εκπροσώπους των σωματείων που παρευρέθησαν, να κάνουν λόγο για επίθεση της κυβέρνησης στη δωρεάν δημόσια υγεία του λαού, τονίζοντας ότι ΄΄το νοσοκομείο του Αιγίου είναι και αυτό ενταγμένο στη κυβερνητικές πολιτικές της υποστελέχωσης σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, όλα τα τελευταία χρόνια΄΄.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην άρνηση του υπουργείου να μονιμοποιήσει τους επί σειρά ετών εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη. Αντ’ αυτής μάλιστα, σκοπεύει, όπως είπαν, να παραδώσει το έργο αυτό σε εργολάβους. Μίλησαν ακόμη για υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία. ΄΄Οι συμβάσεις οριζόμενου χρόνου λήγουν τις 31/3/24 και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει εργολάβους στα νοσοκομεία. Το Υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες για να «μπαλώσουν» τις καταστάσεις μετακινούν υγειονομικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, όπως της Ακράτας, αποδυναμώνοντάς τα΄΄, σημείωσαν ακόμη.

Τα αιτήματα και το κάλεσμα στην κοινωνία

Τα τρία συμπαραστεκόμενα σωματεία αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης του αγώνα των υγειονομικών από όλη την κοινωνία με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τους, καλώντας τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες της Αιγιάλειας, το υγειονομικό κίνημα, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν:

Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυσή του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας. Δωρεάν χειρουργεία για όλο τον λαό. Καμία μετακίνηση προσωπικού. ΌΧΙ στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων.

Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων ΣΟΧ και των επικουρικών. ΟΧΙ στους εργολάβους. ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικονομικά κριτήρια. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ.

Ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr