background img
banner
banner

Επανέναρξη πριν το Πάσχα…

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ – «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα σε σχέση με την επανέναρξη λειτουργίας της γραμμής του Οδοντωτού Διακοπτό – Καλάβρυτα. Στο «μικροσκόπιο» των τεχνικών του ΟΣΕ βρίσκεται εδώ και ένα 10ήμερο περίπου η κατάσταση που επικρατεί στο φαράγγι στο σημείο μετά το 5ο χλμ. της γραμμής, προς τα Καλάβρυτα.

Σε συνεργασία μηχανικών και μελετητών του ΟΣΕ εξετάζεται η ευστάθεια πετρωμάτων που βρίσκονται σε βραχώδη σημεία της γραμμής καθώς, έως και πρόσφατα, υπήρχαν εκτιμήσεις για πιθανές αποκολλήσεις πετρωμάτων. Παρόμοιο πρόβλημα έχει εντοπιστεί και στον δρόμο Πούντα – Καλάβρυτα στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου ενώ εκτιμάται ότι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν και μέσα στο φαράγγι όπου διέρχεται το τουριστικό τρενάκι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πρόσφατα στo Protionline.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ο Οργανισμός μπορεί να δώσει το «πράσινο φως» για να επανέλθει το τρενάκι, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Τερεζάκης εδώ και ένα 20ήμερο περίπου έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της γραμμής από το Διακοπτό έως τη στάση στα Νιάματα, στα σημεία όπου υπήρξε η ακινητοποίηση συρμού στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα, από τότε, το τρενάκι να διακόψει τα δρομολόγια επ αόριστον.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Κυριακή 21 Απριλίου στο Protionline.gr η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου «ο σχεδιασμός που έχουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΣΕ είναι να επανέλθει το τρενάκι πριν το Πάσχα και να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προστασίας του Οδοντωτού που είναι δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες που υφίσταται τις επιπτώσεις από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα».

Όπως έχει ήδη δηλώσει από τα μέσα του μήνα ο κ. Τερεζάκης, εφόσον στο ενδιάμεσο έως και το Πάσχα δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο καιρικό γεγονός, το τρενάκι μπορεί να επιστρέψει άμεσα. Οι έλεγχοι στη γραμμή προς Καλάβρυτα για πιθανές ζημιές από πτώση βράχων γίνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Στο μεταξύ, και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη δώσει «πράσινο φως» για ολοκλήρωση των καθαρισμών και της απομάκρυνσης τόνων από αδρανή υλικά που είχαν φράξει την κοίτη του Βουραϊκού στο ύψος της περιοχής των καμένων της Δ.Ε. Διακοπτού, πριν τα Νιάματα. Τη συνεργασία της Περιφέρειας στην περιοχή ευθύνης μέσα στο ποτάμι έχει ζητήσει και ο ΟΣΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr