background img
banner
banner

«Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη, σημαίνει ισχυρή φωνή για τα συμφέροντα του τόπου»

ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Την αναγκαιότητα συνειδητής ψήφου στη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, επισήμανε την Τετάρτη 10 Απριλίου κατά την επίσκεψή της στο Αίγιο, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Η προσφάτως ανακηρυχθείσα πρώτη Ελληνίδα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε κοινοβουλευτική επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας και με Αιγιώτες νεοδημοκράτες στο καφέ «Habit» στην πλατεία, όπου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Ιουνίου, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη να μην αφήσουν κανέναν να λείψει και να μην στηρίξει εκείνους που έδωσαν τις μεγάλες «μάχες» στην Ευρώπη…

Η κ. Σπυράκη, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου δίνει και πάλι το «παρών», στοχεύοντας να συνεχίσει να είναι η δυνατή φωνή στην υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων, έχοντας ήδη διανύσει δύο θητείες στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει δώσει δείγματα γραφής κάνοντας καίριες παρεμβάσεις για τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, όπως η προστασία των καταναλωτών από τις καρκινογενείς ουσίες αλλά και η μείωση των ρύπων, ενώ στοχεύει να συνεχίσει τον αγώνα της για διατροφική αυτονομία και ασφάλεια, τη νέα ΚΑΠ, για την ενεργειακή αυτονομία, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και δη της γυναικείας, κ.ά.

Παρουσίαση του βιβλίου της στην Πάτρα

Σημειωτέον ότι η κ. Σπυράκη έκανε στάση στο Αίγιο κινούμενη προς Πάτρα καθώς χθες το απόγευμα επρόκειτο να προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο: «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Δύο πυλώνες της πολιτικής για τη ζωή μας». Πρόκειται για ένα πόνημα όπου περιέχεται ο απολογισμός της πεντάχρονης δράσης της στο ευρωκοινοβούλιο (2019-2024). Επιπλέον, επρόκειτο να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου. Λίγη ώρα πριν ωστόσο, μιλώντας στο Αίγιο στα στελέχη του κόμματος, έδωσε το στίγμα της για τις προσεχείς εκλογές, δίνοντας ως στόχο το τρίπτυχο «σταθερότητα, προβλεψιμότητα και συνέχεια στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων». Την Ευρωβουλευτή καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βασίλης Σταθακάρος, αλλά και η αντιπρόεδρος Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και η ίδια έδειξε να γνωρίζει… πρόσωπα και πράγματα αφού εκτός από το ότι έχει ξαναεπισκεφθεί την περιοχή αρκετές φορές, διατηρεί επαφές με τα τοπικά στελέχη.

Θερμό καλωσόρισμα με ευχές από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βασίλη Σταθακάρο

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Σταθακάρος, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε στο Αίγιο τη Μαρία Σπυράκη και της ευχόμαστε καλή επιτυχία, να έχει υγεία και δύναμη ώστε να μπορεί να αγωνίζεται όπως το κάνει ήδη στην μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και αγωνίζεται για τα δικαιώματα της χώρας μας, στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι πολλά θέματα που αφορούν τον τόπο, περνούν πρώτα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μετά έρχονται εδώ. Η Μαρία Σπυράκη αποτελεί μία από τις πιο δυνατές “φωνές” στην Ευρωβουλή και ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων, αλλά και με τον προσωπικό της αγώνα, θα μας εκπροσωπήσει εκ νέου και για τα θέματα της Ελλάδος και για τα θέματα της παράταξής μας. Παρέχει πολύτιμη βοήθεια στον πρωθυπουργό μας. Ξέρει να δίνει μάχες καθημερινά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Σταθακάρος μίλησε και για την ενδυνάμωση της συμμετοχής της Ελλάδας στις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, λέγοντας: ΄΄Η χώρα μας στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί και πλέον έχει πετυχημένη πορεία. Έχουμε αναθερμάνει τις σχέσεις μας με τους παραδοσιακούς μας συμμάχους. Είμαστε αξιόμαχοι συνομιλητές με όλους τους εκπροσώπους των κρατών – μελών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των ευρωπαίων ηγετών΄΄.

΄΄Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ευρωβουλευτή μας. Χρειάζεται αγώνας και θα δοθεί εξ ολοκλήρου, γιατί δεδομένο δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα΄΄, πρόσθεσε, ενώ απευθυνόμενος στην ευρωβουλευτή, είπε ΄΄Μαρία σε περιμένουμε τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την επανεκλογή σου στα έδρανα της Ευρωβουλής΄΄.

Οι πιέσεις και τα δεκάδες κοινωνικά μέτωπα

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» η κ. Σπυράκη, αφού εγκωμίασε τον κ. Σταθακάρο για τον λόγο του, τόνισε: ΄΄Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας που είστε εδώ αλλά και για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Είναι τιμή μου, που βρίσκομαι σήμερα στο Αίγιο και που αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθειά μου, όπως ακριβώς πράξατε και το 2019. Η υποστήριξή σας και η πίστη σας έγιναν σύμμαχός μου για να πορευτώ στη διαδρομή της ευρωπαϊκής εκπροσώπησης και ελπίζω να μην σας έχω απογοητεύσει. Η βαθμολογία που πήρα από τους Ευρωβουλευτές και τις Επιτροπές, δείχνει ότι έγινε μέχρι στιγμής σοβαρή δουλειά και πως όντως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Η παράταξή μας, διανύει μία περίοδο που δέχεται πολλαπλά πυρά, από πολλαπλές πιέσεις και δεκάδες κοινωνικά μέτωπα. Ευχαριστώ για τη στήριξη στο πρόσωπό μου, αλλά ο σκοπός είναι να εξαφανίσουμε τις πιθανές απώλειες που μπορεί να έχει η παράταξή μας στην ευρωπαϊκή κάλπη, εξαιτίας του γεγονότος ότι από πολλούς πολίτες θεωρείται μία… χαλαρή ψήφος ή από κάποιους άλλους, ευκαιρία για μία τιμωρητική συμπεριφορά. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη, σημαίνει ισχυρή φωνή για τα συμφέροντα του τόπου. Θέλουμε να δώσουμε “φωνή” στους αγρότες, θέλουμε να ενισχύσουμε τα έργα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις χρηματοδοτήσεις. Να θωρακίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα και να φροντίσουμε την άμυνα της χώρας΄΄.

«Την ημέρα της κάλπης δεν πρέπει να πάμε για… μπάνιο και ούτε για μία χαλαρή βόλτα»

Και συνέχισε: ΄΄Χρειαζόμαστε την ψήφο σας για να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε σε κάθε επίπεδο και με την πρώτη ευκαιρία, αποτελεσματικά και σωστά. Όταν έχουμε δυνατή “φωνή” έχουμε και όλες τις ελπίδες μαζί μας. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει και αξιόλογη συνέχεια για την κυβέρνηση. Ένα λανθασμένο μήνυμα από την ευρωπαϊκή κάλπη, ίσως να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, και είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Η αμφιβολία των επενδυτών για το αν θα εξαντλήσει ή όχι η κυβέρνηση την θητεία της, η αμφιβολία για την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα, που είναι για εμάς τα μεγάλα μας ατού και που έφεραν τις προσπάθειες των Ελλήνων σε πολύ καλό δρόμο και το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία μας, θα είναι αυτή που θα τρυπήσει το φράγμα. Δεν νομίζω ότι θέλει κάποιος να επιστρέψουμε στις εποχές που ζούσαμε πριν το ‘19. Την ημέρα της κάλπης των ευρωεκλογών δεν πρέπει να πάμε για μπάνιο και ούτε για μία χαλαρή βόλτα, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Μην αφήσετε κανέναν να “διαμαρτύρεται” ψηφίζοντας κάποιον λαϊκιστή. Μην αφήσατε κανέναν να λείψει και να μην στηρίξει εκείνους που έδωσαν τις μεγάλες μάχες. Γιατί στην Ευρώπη δόθηκαν οι μεγαλύτερες μάχες για να επιβιώσει πατρίδα από τον covid-19, για να επιβιώσει πατρίδα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για να φέρουμε εδώ τα 40 δισεκατομμύρια που ήταν μια πρωτοβουλία που πρώτος ο πρωθυπουργός μαζί με άλλους 16 ηγέτες, συνυπέγραψε στην Ευρώπη. Οι πόρτες δεν ήταν ανοιχτές για εμάς, βρήκαμε κλειστές πόρτες, όμως εμείς ήμασταν εκεί για να δώσουμε κάθε μάχη. Κάθε μάχη που δόθηκε κερδήθηκε και είμαστε περήφανοι για αυτό΄΄.

Οι στόχοι και οι επόμενες… μάχες

Καταλήγοντας, η υποψήφια Ευρωβουλευτής επισήμανε: ΄΄Στο εξής θα κερδίσουμε ακόμα περισσότερες μάχες, θα κερδίσουμε τη βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής, θα διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια και καλύτερες προοπτικές για την παραγωγή. Θα ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα και η πορεία της ευρωπαϊκής κοινής άμυνας. Χρειάζεται η ασφάλεια για την χρήση αγαθών ούτως ώστε να μην υπάρχουν τοξικές ουσίες που είναι επιβλαβείς και που βαραίνουν την υγεία μας. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον πυλώνα της δημόσιας υγείας και να εμπνέουμε σταθερότητα και αναπτυξιακή πολιτική. Το 80% της νομοθεσίας που αφορούν θέματα της καθημερινότητας και της ζωής μας, αποφασίζονται εκεί, στην Ευρώπη. Εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, θα την κάνετε αυτή την επιλογή και θα μας στηρίξετε, το ξέρω. Όμως θέλω να “παλέψετε” για να πάρουμε πολλούς μαζί μας ακόμα, αν γίνεται και… όλους. Υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε από κοντά θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί γιορτάζοντας το αποτέλεσμα της νίκης στην Αιγιάλεια, το αποτέλεσμα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη, από καρδιάς΄΄.

Η κ. Σπυράκη στις συζητήσεις που ακολούθησαν και σε σχέση με το Αίγιο, είπε πως αυτό που εισπράττει από την επαφή της με τον κόσμο είναι ότι επιθυμεί να συνεχίσει παραγωγικά. Είπε πως γνωρίζει ότι η Αιγιάλεια είναι μία περιοχή που θέλει να γίνει ελκυστικός προορισμός για πολλούς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαπιστώσει την πρόοδο από το 2019. Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηριχθεί εκ νέου ως η ισχυρότερη φωνή της κεντροδεξιάς στην ευρωπαϊκή ένωση και κάλεσε τον κόσμο να… κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες ενθυμούμενος τι επικρατούσε πριν το 2019. Τόνισε δε πως ΄΄κανένας από εμάς δεν θέλει να επιστρέψουμε σε περιόδους αβεβαιότητας και ταραχών, τότε που ήμασταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε σταθερά δυνατά και μπροστά΄΄.

Να σημειωθεί ότι την «παρέα» της κ. Σπυράκη πλαισίωσαν η πολιτευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Καραφωτιά, ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο σύμβουλος δημάρχου Πέτρος Δαδιώτης κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr