background img
banner
banner

Οι πρώτες βοήθειες ως διακονία αγάπης προς τον άνθρωπο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έκανε γνωστό ότι το Σάββατο 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Αιγιαλείας, τα μέλη της οποίας ασχολούνται με θέματα που αφορούν στις Πρώτες Βοήθειες, την προστασία της ζωής και τον τρόπο αντιμετωπίσεως φυσικών καταστροφών (σεισμών, πλημμυρών κ.ά.), καθώς και με θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Η Ομάδα αυτή δραστηριοποιείται στην περιοχή μας από το 2023, αποτελεί παράρτημα της ευρύτερης ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος, η οποία δραστηριοποιείται στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, όπως έγινε στην περίπτωση του φονικού σεισμού της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου: 7.00-09.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Αμέσως μετά, ενημερωτική Ομιλία του Προέδρου της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγιαλείας Δημητρίου Μπούρδου, σχετικά με τη δράση και το έργο της Ομάδας. ΄΄Κατόπιν των ανωτέρω, προσκαλούμε τον ευσεβή λαό μας να προσέλθει στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην επακόλουθη Ομιλία, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που άπτονται της προσωπικής ασφάλειας, αλλά και της προσφοράς έμπρακτης διακονίας αγάπης προς τον συνάνθρωπο΄΄.

Εκπαίδευση των Αιγιωτών από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η 2ημερη εκπαίδευση των μελών της αιγιώτικης ομάδας, από τους έμπειρους εκπαιδευτές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω. Στα πλαίσια της τακτικής εκπαίδευσης παλιών και νέων μελών της ομάδας, οι εκπαιδευτές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω εκπαίδευσαν τα μέλη της αιγιώτικης ομάδας στα Ορθοπαιδικα τραύματα Εγκαύματα Bls( βασική υποστήριξη της ζωής) Αιμορραγίες Ακινητοποίηση τραυματία και ασφαλή μεταφορά.

Οι εκπαιδεύσεις των μελών θα συνεχιστούν καθώς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και των καλοκαιρινών υποχρεώσεων της ομάδας, τα μέλη θέλουν να είναι αντάξιοι των απαιτήσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr