background img
banner
banner

Ο δρόμος για την Ευρωβουλή ξεκινά από την Αιγιάλεια

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μία δυναμική προσωπικότητα, με πολιτική άποψη και δημόσιο λόγο, ο Νικόλαος Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, βρέθηκε  την Τρίτη 16 Απριλίου στο Αίγιο προσκεκλημένος των Οργανώσεων Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη και φίλους του κόμματος, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του αλλά και παρουσιάζοντας το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική «μάχη» του Ιουνίου και τη βαρύτητά της για την Ελλάδα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο καφέ HΑBIT της πλατείας το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ τον κ. Φαραντούρη παρουσίασε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο κ. Φαραντούρης είναι πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά με την μητέρα του να έχει «ρίζες» στην Αιγιάλεια.

Ανδ. Παναγιωτόπουλος: «Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, λέγοντας: ΄΄Ερχόμαστε μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία της συμμετοχής των πολιτών, γιατί εμείς έτσι ακριβώς αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία και τη λειτουργία της κι έτσι συνεχίζουμε την μαζική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Δώσαμε τον λόγο μας στους δημότες να μετέχουν στις διαδικασίες ανάληψης των υποψηφίων ευρωβουλευτών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά σε όλη τη χώρα. Η λίστα των υποψηφίων είναι απόλυτα δημοκρατική. Ο ένας από αυτούς είναι ο Νικόλαος Φαραντούρης, ένας νέος πολιτικός γεμάτος φιλοδοξίες, γνώστης του ευρωπαϊκού δικαίου και με μεγάλο πολιτικό ανάστημα. Ως κόμμα της προοδευτικής παράταξης, δεν ψάχνουμε τι είναι ο καθένας μας αλλά τι πιστεύει και τα εκπροσωπεί. Θέλουμε ανθρώπους με καθαρά χέρια και συνείδηση, θέλουμε άτομα κοινωνικού διαμετρήματος, χρειαζόμαστε ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δημιουργία. Αυτή είναι η μυστική συνταγή για την επιτυχία, σε αυτούς τους ευρωβουλευτές θα εμπιστευτούμε τις τύχες μας και φιλοδοξούμε το κόμμα, να είναι πιο δυνατό από ποτέ΄΄.

Νικόλας Φαραντούρης: “Το Αίγιο… γούρικη πόλη”

΄΄Ευχαριστώ για την πρόσκληση και χαιρετώ τους φίλους και συνοδοιπόρους που “περπατάμε” μαζί στα δύσκολα και καταφέρνουμε να βγαίνουμε αλώβητοι από μία απαιτητική κοινωνική συγκυρία΄΄ ανέφερε ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη χαρά και τιμή σε τόσο πρώιμο χρόνο την παρουσία του κόσμου και επισήμανε πως έπειτα από τις προκριματικές εκλογές ξεκινά μία προσπάθεια από την πόλη του Αιγίου καθώς -όπως είπε- αγαπά την περιοχή, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε “γουρλίδικη” και το Αίγιο την πιο κατάλληλη πόλη για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας. “Με συνδέουν προσωπικοί δεσμοί με την Αχαΐα και έχω διανύσει εδώ μία πανεπιστημιακή πορεία. Βλέπω στα πρόσωπα των Αιγιαλέων έναν κόσμο δραστήριο, έναν κόσμο με δημοκρατικό πνεύμα και γνήσιο όραμα. Ο νομός Αχαΐας ήταν πάντα μπροστά στις εξελίξεις και “υπέρμαχος” στον ιερό βωμό της δημοκρατίας΄΄, τόνισε.

΄΄Ελπίζω με την παρουσία μου στην πολιτική να προσθέσω και εγώ μακροχρόνια ένα μικρό λιθαράκι στο μέλλον αυτού του τόπου, να μπορώ με την ψήφο σας να καταφέρω πολλά πράγματα. Υπάρχει όρεξη, διαθέτω γνώση και ενθουσιασμό. Μαζί με την στήριξη του κόσμου θα έρθει η ανανέωση. Θέλω να καταφέρω αυτό που κάποιοι δεν μπορούν, δηλαδή να βγούμε “μπροστά” και να δημιουργήσουμε, να θωρακίσουμε τις ερχόμενες γενιές και τους νέους ανθρώπους, να στηρίξουμε εκείνους που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας΄΄ είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την δύναμη και την στήριξη του κόσμου, υποσχόμενος ότι δεν θα απογοητεύσει κανέναν από όσους πιστεύουν στην δημιουργία και την αγάπη για την παράταξη.

Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές που «υπέδειξε» η Δυτική Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε διά ζώσης, περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Από τη Δυτική Ελλάδα εκλέγονται οι ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr