background img
banner
banner

Πανδαισία στίβου στο δημοτικό στάδιο Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΩΝ 10ΧΛΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΝΑΣ» | ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΑΤΕΣ, ΥΨΗΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (20/4) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, o Δήμος Αιγιάλειας και ο Αθηνόδωρος Αιγίου και που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Αίγιο. Οι εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο παρακολούθησαν μία πανδαισία στίβου που ξεκίνησε από τις 5 το απόγευμα, αφού προηγήθηκαν οι μαθητικοί αγώνες “Χρήστος Λαϊνάς” στη μνήμη του εκ των ιδρυτών και πρώτου προέδρου του συλλόγου, στους οποίους αγωνίστηκαν περισσότεροι από 200 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας στα αγωνίσματα: δρόμος 50μ., άλμα εις μήκος άνευ φοράς και ρίψεις vortex.

Επίσημοι προσκεκλημένοι των αγώνων ήταν δύο μεγάλες μορφές του κλασικού αθλητισμού, οι  Λάμπρος Παπακώστας και Σπύρος Ανδριόπουλος που κατέχουν μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ σε ύψος και 10.000 μέτρα αντίστοιχα. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με αφορμή την επίσκεψή του στο Αίγιο την ημέρα των αγώνων.

“Παρών” στο στάδιο ήταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και σχεδόν σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο. Διακρίναμε ακόμη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, τους αντιδημάρχους Νίκο Καραϊσκο, Δημήτρη Ελευθεριώτη, Τάκη Ανδριόπουλο, Γιώργο Αγγελόπουλο, Βασίλη Χριστόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Χρήστο Τσερεντζούλια, τον πρόεδρο της ΔΚ Αιγίου Φάνη Ραμπαβίλα, τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας Σωκράτη Μαυρίδη, τον Πέτρο Δαδιώτη, την δημοτική σύμβουλο της ΔΚ Αιγίου Ελευθερία Μαρνέλη, τους Κώστα Σπηλιόπουλο, Σωτήρη Ταξιαρχόπουλο, Ανδρέα Νιγιάννη από την αντιπολίτευση κ.α.  Φυσικά παρών ήταν ο πρόεδρος Νίκος Μπαλάσης και μέλη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  Β. Πελοποννήσου καθώς και άνθρωποι του στίβου από Αίγιο και Πάτρα.

Οι μεγάλοι νικητές στα 10.000μ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των 10.000 μέτρων  ήταν τα αδέλφια Κώστας και Νίκος Σταμούλης από το Αγρίνιο που κατέκτησαν την πρωτιά στους άνδρες και στην Κ23 αντίστοιχα ενώ η Νάνσυ Κοκκορού κατέκτησε δύο χρυσά, στην κατηγορία γυναικών και στην Κ23.

Η Κοκκορού (ΑΠΚ Νεάπολης) πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 36.00.27., ενώ στη 2η θέση τερμάτισε η Πετρουλάκη (Σπαρτιατικός) με 36.05.88, και στην τρίτη η Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 36.35.04.

Στην κατηγορία Κ23, τη 2η θέση πήρε η Δέσποινα Γιωτοπούλου (ΝΓΣ Ηρακλής) με 37.45.91 και την 3η η Αμαλία Κάπουλα (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) με 37.47.86.

Στον τελικό των 10.000 ανδρών ο  Κώστας Σταμούλης διέκοψε το νικηφόρο σερί τεσσάρων χρόνων του Μάριου Αναγνώστου κόβοντας πρώτος το νήμα με νέο ατομικό ρεκόρ 29.20.97. Δεύτερος και πρώτος στην κατηγορία Κ23 ήταν ο αδερφός του Νίκος με 29.33.17. Οι δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου άφησαν στην τρίτη θέση τον Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννησης Λαμίας) που τερμάτισε σε 29.58.66.

Στις κατηγορία Κ23, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Γιαννάτης (ΝΓΣ Ηρακλής)  με 30.50.79 και το χάλκινο ο Γιώργος Κύρτσης (ΓΑΣ Αγρινίου) με χρόνο 31.39.75.

Οι δηλώσεις των θριαμβευτών

Ο μεγάλος νικητής Κώστας Σταμούλης δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είχα προετοιμαστεί για να τρέξω γρήγορα σε αυτόν τον αγώνα, κάτω από το ρεκόρ μου. Βοήθησαν πολύ και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες. Είναι εφικτή μια επίδοση κάτω από τα 29 λεπτά σε κούρσα με συναγωνισμό», ενώ η Νάνσυ Κοκκορού είπε μετά τη μεγάλη νίκη της: «Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά για μένα. Έχω δουλέψει πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται, καθώς ήρθε και ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Τώρα θέλω κι ένα χρόνο κοντά στα 10.00 στα 3.000 μ. στιπλ, που είναι και το βασικό αγώνισμά μου, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε ένα διεθνές πρωτάθλημα».

Όλοι οι νικητές στους Σχολικούς αγώνες “Χρήστος Λαϊνάς”

Μεγάλος ήταν ο συναγωνισμός στους Σχολικούς αγώνες με όλα τα παιδιά να χαίρονται τη συμμετοχή τους.

Στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς την πρώτη θέση πήρε ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος (1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου), τη 2η θέση Θωμάς Κουσουρής (9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου) και την 3η ο Δημήτρης Μουστούλας (Δημοτικό σχολείο Διακοπτού). Την απονομή στους νικητές έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε την απονομή στις νικήτριες στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς. Την πρωτιά πήρε η Αναστασία Σκαντζή (1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου), τη 2η θέση η Μαρία Παπαναστασοπούλου (1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου) και την 3η η Κωνσταντίνα-Στυλιανή Χριστοδουλοπούλου (10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου).

 

Ο παλιός μεγάλος πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Ανδριόπουλος έκανε την απονομή στις νικήτριες των 50μ. Την πρωτιά πήρε η Αναστασία Σκιντζή (10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου), τη 2η θέση η Κωνσταντίνα Τριανταφυλλοπούλου (9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου) και την 3η η Φωτεινή Σεραφειμίδη (Δημοτικό σχολείο Ακράτας).

Την απονομή στις νικήτριες στο vortex έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Ελευθεριώτης. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Φωτεινή Σεραφειμίδη (Δημοτικό σχολείο Ακράτας), τη 2η θέση η Ολγα Χυτήρη (Δημοτικό σχολείο Σελιανιτίκων) και την 3η η Χαρίκλεια Ζεντέφη (9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου).

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Ανδριόπουλος έκανε την απονομή στους νικητές του vortex. Την πρωτιά πήρε ο Ανδρέας Πλατυκώστας (10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου), τη 2η θέση ο Σωτήρης Γιαννάδης (6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου) και την 3η ο Στέφανος Θεοδωρόπουλος (10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου).

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος έκανε την απονομή στους νικητές των 50μ. Την πρωτιά πήρε ο Νίκος Θεοφανόπουλος (Δημοτικό σχολείο Κουλούρας), τη 2η θέση ο Ηλίας Τρίψας (2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου) και την 3η ο Θωνάς Κουσουρής (9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου)

Στη μικτή σκυταλοδρομία 4×200μ. νίκησαν τα παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου. Τη 2η θέση πήραν τα παιδιά του 9ου Δημοτικού σχολείου και την 3η τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Διακοπτού. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αιγιάλειας Νίκος Καραϊσκος.

Τη δική τους “πινελιά” με εντυπωσιακά χορευτικά έδωσαν οι «Estrellas» από τις «Μωβ Κινήσεις» του Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr