background img
banner
banner

Γιάννης Τζεβελέκος: «Δεν δηλώσαμε φέτος συμμετοχή, προέχει η υγεία»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν ποτέ για την τρέχουσα σεζόν, η Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων, από την στιγμή που ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει με τον Κορωνοϊό, είναι πλέον πολύ πιθανό.

Ακόμη περισσότερο τα ερασιτεχνικά καθώς οι ομάδες είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα γεγονός που δυσκολεύει πολύ την επανέναρξή τους. Τελευταία μέρα που είχαμε αγωνιστική δράση ήταν το Σαββατοκύριακο 24/25 Οκτωβρίου και όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει πολλά έχουν ακουστεί για το πότε θα ξαναρχίσουν η Γ’ Εθνική και τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Ειδικά στην Γ’ Εθνική παράγοντες που έχουν βάλει ουκ ολίγα χρήματα έστω κι αν ήταν η αρχή της σεζόν, προπονητές που ζουν από το ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές που επίσης ζουν από το ποδόσφαιρο, διαιτητές, παρατηρητές και αρκετοί άλλοι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα από το ποδόσφαιρο βρίσκονται σε απόγνωση.

Ακόμα και για τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν επενδύσει όχι μεγάλα ποσά όπως η Γ’ Εθνική, αλλά ακόμα και αυτά έχουν βγει όλα από τις τσέπες των παραγόντων, αφού ούτε εκδηλώσεις, που αποτελούν το κύριο οικονομικό όπλο των ομάδων, έγιναν το καλοκαίρι ούτε βέβαια ήταν εφικτή η συνδρομή των χορηγών, από την στιγμή που απαγορεύτηκε η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Κεραυνού Σελιανιτίκων Γιάννη Τζεβελέκο, γνωστό σε όλους τους φιλάθλους και ως «Γκρόμπελαρ», να μας πει τη δική του άποψη για την αγωνιστική απραξία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τη συνεχιζόμενη καραντίνα και τι μέλει γενέσθαι με την ομάδα των Σελιανιτίκων την οποία υπηρετεί για δεκαετίες.

«Να τελειώσει όλο αυτό και να κάνουμε νέο ξεκίνημα»

«Εμείς στον Κεραυνό έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία. Αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είμαστε μία ζωή μέσα στα γήπεδα αλλά ένα χρόνο τώρα όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από τον φονικό ιό και αυτό που προέχει είναι η υγεία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν δηλώσαμε φέτος συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Να τελειώσει με το καλό όλο αυτό και το καλοκαίρι να κάνουμε όλοι μαζί ένα καινούργιο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω μας αυτόν τον εφιάλτη».

Για τις Εθνικές κατηγορίες ποια είναι η γνώμη σου;
Εντάξει εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα. Κυρίως στις επαγγελματικές όπου οι άνθρωποι ζουν αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο και έπρεπε τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν, με τα τεστ που γίνονται βεβαίως σε εβδομαδιαία βάση και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται. Είναι και λίγες οι ομάδες και μπορεί να συμμαζευτεί η κατάσταση.
Στο ερασιτεχνικό χώρο μιλάμε για εκατοντάδες ομάδες και χιλιάδες ποδοσφαιριστές.

Είσαι από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του Παναιγιαλείου. Ακόμη και η μάσκα είναι… μαύρη θύελλα. Τι προβλέπεις για την ομάδα και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής;
Όλοι οι Αιγιώτες πρέπει να στηρίζουν με κάθε τρόπο την ομάδα μας που διαφημίζει το Αίγιο και την Αιγιάλεια σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμώ πως και αυτό πολύ δύσκολα θα επαναρχίσει.
Δεν διαφέρει και πολύ η Γ΄ Εθνική από το τοπικό. Πολλοί όμιλοι, πάρα πολλές ομάδες. Μπαίνει Φεβρουάριος και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης προπονήσεων, όχι αγώνων. Πότε θα αρχίσει; Το Πάσχα; Ακόμη όμως και να ξεκινήσει κάποια στιγμή βλέπω ότι υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και στον Παναιγιάλειο και στις περισσότερες ομάδες. Αν όχι σε όλες.
Με τον κορωνοϊό γιγαντώθηκαν ακόμη περισσότερο. Χωρίς χορηγίες, χωρίς εισιτήρια δεν μπορούν προχωρήσουν τα σωματεία.
Προβλέπω το άμεσο μέλλον να είναι δυσοίωνο.

Θυμίζουμε, ότι το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας διακόπηκε μετά την 6η αγωνιστική.
Στον πρώτο όμιλο στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο, ήταν ο Πανμοβριακός με 18 β. και στον δεύτερο όμιλο το Πάτραι επίσης με 18β.
Στην β΄ κατηγορία και στον πρώτο όμιλο στην κορυφή ήταν ο Ατρόμητος Λάππα με 16β. σε 6 αγώνες και στον δεύτερο με 15β. μαζί ο Απόλλων Εγλυκάδας και το Ζαβλάνι/Αίας.
Τέλος, στη Γ΄ κατηγορία Ροίτικα, Πανωλενιακός, Μετόχι ισοβαθμούν με 9β. σε 4 αγώνες στον πρώτο όμιλο και στον δεύτερο Αίας Πατρών και Αστέρας Λεοντίου μοιράζονται την κορυφή έχοντας από 12β. σε 4 αγώνες.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr