background img
banner
banner

Ένα αυθεντικό ξεφάντωμα στο Διακοπτό!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Στιγμές ξέφρενης χαράς και κεφιού έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Διακοπτό, εκεί όπου η καρναβαλική ομάδα έκανε και φέτος το… θαύμα της! Με τη συμμετοχή δέκα γκρουπ και ευφάνταστων αρμάτων, διοργάνωσε ένα καρναβάλι που θα ζήλευαν και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι με την συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν πολλά… Ήταν μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή με κύρια χαρακτηριστικά την δυνατή κεφάτη μουσική, την νεολαία που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, την πρωτοτυπία και ένα αστείρευτο κέφι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα πάντα στο Διακοπτό έδειχναν έτοιμα από νωρίς. Ένα πανό υποδεχόταν τους επισκέπτες, καταστήματα ακόμη και σπίτια ήταν στολισμένα και τα άρματα βρίσκονταν στην εκκίνηση. Η καρναβαλική πομπή ξεκίνησε και φέτος από το βενζινάδικο Λίβα στην παλαιά εθνική οδό και έφτασε μέχρι τον δρόμο του σιδηροδρομικού σταθμού Διακοπτού που είχε κατακλειστεί κυριολεκτικά από κόσμο. Ήταν κυριολεκτικά όλο το Διακοπτό στο… πόδι, ενώ το καρναβάλι πλαισίωσαν τόσο γκρουπ όσο και επισκέπτες από τα γύρω χωριά. Τα καταστήματα γέμισαν κόσμο και δεξιά και αριστερά, μεταμφιεσμένοι και μη, περίμεναν με ενθουσιασμό τα πρώτα γκρουπ να φανούν. Όση ώρα ο κόσμος βρισκόταν στην αναμονή, του κρατούσαν συντροφιά οι παρουσιαστές, αλλά και η μασκότ του καρναβαλιού, ο ξυλοπόδαρος, η χαριτωμένη τίγρη και το κογιότ!

 

Δημιουργικότητα, φαντασία, αισιοδοξία!

Το καρναβάλι άνοιξε και φέτος ο εντυπωσιακός βασιλιάς Καρνάβαλος για να συνεχίσει ο καρναβαλάκος και η βασίλισσα του καρναβαλιού που μπορεί να αναδείχθηκε μέσω κλήρωσης, ήταν όμως εντυπωσιακή, χαιρετώντας και μοιράζοντας σερπαντίνες. Πρώτο παρέλασε ένα ανάμεικτο γκρουπ από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού που μπορεί να μην είχε αρμονία, ήταν όμως στο πνεύμα της αποκριάς και είχε πολύ κέφι. Ακολούθως, ήρθαν τα Emogi του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Στιγμές… τρέλας μοίρασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Διακοπτού με το γκρουπ «Ένα τρελό – τρελό σχολείο», για να ακολουθήσει ο Ελαιώνας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα. Χρώμα, κέφι και χαρά μοίρασαν οι Los Zaxloritos του Πολιτιστικός Συλλόγου Ζαχλωριτίκων “Ο Ηρακλής”, ενώ η «Νέα Πνοή» Διακοπτού παρουσίασε το γκρουπ «Ο καθένας… το βιολί του» με τους πολιτικούς να συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους! Τα παιδιά των λουλουδιών χόρεψαν σε ρυθμούς ‘60s με αρχηγό τον Γιώργο Σπανό, τον άνθρωπο που πρωτοεμπνεύστηκε το Καρναβάλι Διακοπτού και στην συνέχεια ήρθε το γκρουπ «Βγήκαν τα γίδια απ’ το μαντρί» υπό την Ασπασία Κακκαβά, με παραδοσιακούς και όχι μόνο ρυθμούς!

Ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις, γαϊτανάκι και η απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής. Αργά το απόγευμα, η καρναβαλική πομπή με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο και ακόλουθο τον Καρναβαλάκο, κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι Διακοπτού, όπου εκεί έγινε η καύση του Καρναβαλάκου και η ρίψη θεαματικών βεγγαλικών.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ξεφάντωσαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους και την ανάγκη να χαμογελάσουν. Και τα κατάφεραν!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr