background img
banner
banner

Τέλος στην αγωνία των  υποψηφίων της Αιγιάλειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Τέλος στην αγωνία  των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, μιας και σήμερα Παρασκευή, στη μία με το μεσημέρι, το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες τόσο στο διαδικτυακό του τόπο, όσο και μέσω καταστάσεων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Όπως υπενθυμίζει στη σχετική ανακοίνωσή το υπουργείο Παιδείας, οι εκτυπωμένες καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

439 υποψήφιοι από την Αιγιάλεια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, από τα έξι Γενικά Λύκεια της Αιγιάλειας οι υποψήφιοι ανέρχονται συνολικά σε 345 εκ των οποίων οι 328 θα διαγωνιστούν γραπτώς και οι 17 προφορικά. Αναλυτικά, οι υποψήφιοι από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου είναι 131, από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου 109, από το Γενικό Λύκειο Καμαρών 28, από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου 1, από το ΓΕΛ Ακράτας 26, από το ΓΕΛ Διακοπτού 36 και από το ΓΕΛ Αιγείρας 14.

Επίσης, 94 είναι οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, 80 μαθητές συμμετέχουν στις πανελλήνιες γραπτά και 14 προφορικά, τόσο από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου όσο και από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγίου.

Ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Αιγίου, Ηλίας Ανδρέου μιλώντας στo Protionline.gr   δήλωσε : ” Όλα λειτούργησαν σωστά και μέσα στις προθεσμίες που είχε ανακοινώσει το υπουργείο, έτσι δε θα υπάρχει περαιτέρω αγωνία και ανησυχία στους μαθητές” και συνέχισε ευχόμενος  ” ο κάθε ένας από τους μαθητές, να έχει πετύχει το στόχο που είχε θέσει” .

Εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Ο Βασίλης Κωστάρας, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, με πολύχρονη πείρα, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για το πως αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστάρα:   “Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές Σχολές δεν φαίνεται ότι μπορούν να υποχωρήσουν αισθητά από τα περσινά επίπεδα των βάσεών τους.  Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα.”

Τέλος ο κ. Κωστάρας, όσον αφορά τα Παιδαγωγικά Τμήματα και των δύο Επιστημονικών Πεδίων,  εκτιμά ότι πρόκειται να υπάρξει άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

Έως 16 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams.it.minedu.gov.gr

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr