background img
banner
banner

Άρωμα γυναίκας σε μια όμορφη γιορτή

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ,ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετρώντας περίπου 40 χρόνια δράσεων και ανελλιπούς υποστήριξης της ισότητας του γυναικείου φύλου, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας –Παράρτημα Αιγίου υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο την νέα χρονιά με την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, περιτριγυρισμένη από γυναίκες-μέλη που συνεισφέρουν στο πολύτιμο έργο της και φίλες της οργάνωσης που υποστηρίζουν τις δράσεις της.

Με κυρίαρχη την παρουσία γυναικών, όπως αρμόζει σε μία τέτοια εκδήλωση, ο μοναδικός άντρας που πλαισίωσε τον χώρο ήταν ο Στράτος Βαρδάκης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας και ιδιοκτήτης του χώρου μαζικής εστίασης ‘’Refrain’’, που φιλοξενεί για 2η συνεχή χρονιά την κοπή βασιλόπιτας της Ε.Γ.Ε. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν γυναίκες εκπρόσωποι του δήμου και του καλλιτεχνικού κόσμου της Αιγιάλειας, όπως η αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Βάσω Ψυχράμη,η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη, η φιλόλογος – ιστορικός συγγραφέας και πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή, η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Τα διοικητικά μέλη της Ε.Γ.Ε, η πρόεδρος Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη, η αντιπρόεδρος και μέλος του Π.Δ.Σ. και Ευαγγελία Γιαννοπούλου, η Γραμματέας Ιωάννα Σκίτσα υποδέχτηκαν θερμά τους προσκεκλημένους στον χώρο, προσφέροντάς τους ένα ωραίο απόγευμα γεμάτο από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ανάλαφρες μελωδίες, όμορφη συντροφιά και κοινούς στόχους. Η κοπή της πίτας διεξήχθη σε ένα ευχάριστο κλίμα με την κ. Κοττά-Κακαβάνη να δίνει τις καλύτερες ευχές και να ευχαριστεί τις γυναίκες-φίλες που υποστηρίζουν την δράση της οργάνωσης αλλά και τις κυρίες-εκπροσώπους του δήμου που παραβρεθήκαν σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός. Για τις τυχερές του ‘’φλουριού’’ ένα όμορφο δώρο τις περίμενε, ενώ για όσες ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους μπορούσαν να συμμετάσχουν στη λαχειοφόρα αγορά, που κλήρωνε δώρα με προσφορές από καταστήματα της πόλης.

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για το παράρτημα

Στην συνέχεια της εκδήλωσης, η κ. Ιωάννα Σκίτσα αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις και δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και τα σχέδια της οργάνωσης για το νέο έτος με περισσότερη ισότητα στην πράξη. Συγκεκριμένα, ανέφερε τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου μέσω της εκδήλωσης με θέμα «Η 8η Μαρτίου και οι γυναίκες –σύμβολα που έγραψαν ή γράφουν ιστορία», το οποίο διοργανώθηκε στο χώρο του ‘’Refrain’’ με προβολή ντοκιμαντέρ για γυναίκες που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις στην ζωή τους και συνεισέφεραν στις Τέχνες και τις Επιστήμες. Αξιοσημείωτο γεγονός, ήταν και η συμμετοχή στην ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψή της στην Φλώρινα, τον Οκτώβρη με θέμα «Η Ευρωπαϊκή συνοχή σε κίνδυνο;». Είναι σημαντικό να μην παραληφθεί και η συνδιοργάνωση με την ΔΗΚΕΠΑ και το Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πάτρας στις 25 Νοέμβρη που τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Στις προσεχείς εκδηλώσεις για το νέο έτος ανήκει το νέο συμβούλιο με θέμα ‘’Ο ρόλος και η επιρροή του γυναικείου κινήματος στις κοινωνίες του 20ου αιώνα’’ στην Αίθουσα Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη τον Φεβρουάριο και η συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ και τη ‘’Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων’’ για μία ακόμα όμορφη εκδήλωση στις 8 Μάρτη.

Μηνύματα για διεκδίκηση της ισότητας

Η κ. Γιαννοπούλου παρουσίασε το Ημερολόγιο έτους 2019 της Ε.Γ.Ε με θέμα ‘’Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κίνδυνο;’’ που αποτέλεσε και το αντικείμενο συζήτησης στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Φλώρινας, προτρέποντας όλες τις γυναίκες να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές, για να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, με αποτέλεσμα την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ισότητας.

Το ζήτημα περί ισότητας έθιξε και η κ. Βάσω Ψυχράμη, η οποία στάθηκε στην σημασία της διεκδίκησης πραγμάτων και τις λήψεις αποφάσεων από τις γυναίκες, καθώς ο νόμος δεν αρκεί μόνο. Ευχαριστώντας τις παρευρισκόμενες κυρίες και κυρίως όσες συμμετέχουν στα δημόσια πράγματα του Αιγίου, δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της στην Ε.Γ.Ε και στα επόμενα δρώμενα που ετοιμάζουν με την ‘’Ισότητα των Φύλων’’. Οι κυρίες Μαρία Παπαχριστοπούλου, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη, Βάνα Μπεντεβή, Μαρία Παναγιωτακοπούλου έδωσαν τις δικές τους ευχές για το νέο έτος και μηνύματα για την διεκδίκηση της ισότητας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr