background img
banner
banner

Δεν παραιτήθηκε ο Βαρδάκης και το συμβούλιο τον άλλαξε

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΝΠΔΔ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (20/2), η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν με ενισχυμένη πλειοψηφία εκτός από το θέμα 10, που είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τις άκαρπες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός” και την παραίτηση που είχε ζητήσει ο δήμαρχος από τον πρόεδρο Στράτο Βαρδάκη, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε, το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, με τον Θανάση Παναγόπουλο να εισηγείται την αντικατάστασή του.

Δήμαρχος: “Έκανε αντιπολίτευση”

Ο λόγος τον οποίο παρέθεσε στο Σώμα ο δήμαρχος, για να τεκμηριώσει την απόφασή του, ήταν καθαρά πολιτικός, όπως είπε, και αφορούσε την αλλαγή στάσης τριών συμβούλων του, Ψυχράμη, Μαρινόπουλου και Βαρδάκη που τράβηξαν το δικό τους πολιτικό δρόμο. Θυμίζουμε ότι ο Παναγόπουλος είχε αλλάξει την Ψυχράμη από την αντιδημαρχία Έργων, επειδή κατέρχεται υποψήφια δήμαρχος, τον Μαρινόπουλο από την αντιδημαρχία Διακοπτού γιατί την ακολούθησε και χθες τον Βαρδάκη για τον ίδιο λόγο.

“Όταν ένας υπουργός πάει σε άλλο κόμμα, πρέπει να παραιτείται”, είπε ο δήμαρχος, με τον Βασίλη Φιλιππόπουλο να σημειώνει “δήμαρχε, δεν έχεις δει τηλεόραση τελευταία;”. Ο δήμαρχος πρότεινε τη θέση του Βαρδάκη, ως μέλος στο Νομικό Πρόσωπο να καταλάβει ο Μιχάλης Κυριακόπουλος και τη θέση του προέδρου ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, που είναι ήδη μέλος.
Την πρόταση του δημάρχου, στήριξε με την τοποθέτησή του ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, λέγοντας πως ο δήμαρχος είναι θεσμός και έπρεπε η εντολή του να εισακουστεί και ο Βαρδάκης να παραιτηθεί, από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε δυσλειτουργία στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ.

Παπακωνσταντίνου: “Ο Βαρδάκης έπρεπε να κριθεί από το έργο του”

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κωνσταντίνου, κινήθηκε και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ωστόσο ήταν ο Κώστας Παπακωνσταντίνου που θύμισε στο Σώμα, πως με την απλή αναλογική και τη νέα διακυβέρνηση που αυτή φέρνει στο δήμο μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος κρίνεται για το έργο του και δεν είναι επιχείρημα ότι ασκεί αντιπολίτευση στο δήμαρχο. Ωστόσο, κάλεσε τον Βαρδάκη να παραιτηθεί για να διευκολύνει τα πράγματα, κάτι που έκαναν οι περισσότεροι σύμβουλοι.

Ήταν ο Δημήτρης Καλαμίδας στη συνέχεια, που έριξε την ευθύνη στο δήμαρχο “γιατί υπάρχει ένδεια διοίκησης” όπως είπε και η Βάσω Ψυχράμη, η οποία μίλησε για παρελκυστική πολιτική του δημάρχου, αφού ο Βαρδάκης έπρεπε να κριθεί για το έργο του και μόνο. Ύστατη προσπάθεια να πείσει τον Βαρδάκη να παραιτηθεί, έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μπούνιας, ωστόσο ο Στράτος όταν πήρε το λόγο, υποστήριξε πως στάθηκε από την αρχή στη δημοτική αρχή, ψήφιζε πάντα όλα τα θέματα, αλλά τον πείσμωσε ο λόγος που προβάλει ο δήμαρχος και είπε ότι δεν παραιτείται.

Βαρδάκης: “Να παραιτηθεί ο δήμαρχος”

“Εγώ παράτησα τη δουλειά μου για να είμαι καλός σε αυτό που κάνω”, είπε ο Βαρδάκης, λέγοντας στο δήμαρχο να παραιτηθεί αυτός, γιατί πήρε άλλο δρόμο. Ζήτησε από το συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του, έτσι η πρόταση του Παναγόπουλου για αντικατάσταση, μπήκε σε ψηφοφορία.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν πέρασε η πρόταση του δημάρχου και από χθες, νέος πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο είναι ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, που ήταν πάλι πρόεδρος τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας Παναγόπουλου και είναι σήμερα αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αιγιαλείας.

Ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας, Μιχάλης Κυριακόπουλος, πάλι κατά πλειοψηφία, έγινε το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ, στη θέση του Στράτου Βαρδάκη.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr