background img
banner
banner

Τα παιδιά σε πρώτη προτεραιότητα για την Βασιλική Ψυχράμη

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτει η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη, την μέριμνα του Δήμου γύρω από το ασφαλές παιχνίδι και την δημιουργική και εποικοδομητική ενασχόληση των παιδιών. Η ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών και η δημιουργία νέων παιδικών χαρών, χώρων αθλοπαιδιών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης κ.ά., αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της υποψήφιας Δημάρχου.

Με ειδική μέριμνα και λεπτούς χειρισμούς, η κ. Ψυχράμη είχε φροντίσει επί θητείας της στην αντιδημαρχία Έργων, για την ένταξη της επισκευής παιδικών χαρών και της δημιουργίας νέων ανά τον δήμο, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» από το οποίο έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 300.000 ευρώ. Αυτές είναι, οι παιδικές χαρές Πίνδου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διγελιωτίκων, Κούμαρη και Βαλιμιτίκων στην Δ.Ε. Αιγίου, Φελόης, Αιγών – Λαμπινού στην Δ.Ε. Αιγείρας, παιδική χαρά Ο.Τ.27 και Αμπέλου στην Δ.Ε. Ακράτας, Ριζομύλου στην Δ.Ε. Διακοπτού, Αβύθου στην Δ.Ε. Συμπολιτείας και Σαλμενίκου και Καμαρών στην Δ.Ε. Ερινεού.

Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό έργο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη. Πρόκειται για την δημιουργία παιδικής χαράς φιλικής προς ΑμεΑ, στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ, η οποία θα αποπερατωθεί στις αρχές Ιουνίου. Η χρηματοδότηση αντλήθηκε με ενέργειες της κ. Ψυχράμη από την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της COSMOTE, καθώς επίσης και από το «Πράσινο Ταμείο» και δημοτικούς πόρους. Αυτή θα είναι η πρώτη παιδική χαρά φιλική προς ΑμεΑ στη Δυτική Ελλάδα.
Επίσης, με ενέργειες της Βασιλικής Ψυχράμη έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο «Πράσινο Ταμείο», του έργου των αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που αφορούν στις πλατείες Αγίου Αθανασίου και Μεσσηνέζη στη Δ.Ε. Αιγίου, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της πλατείας Τέμενης.

Ενίσχυση σε παιδικές  χαρές και ΚΔΑΠ

«Αυτή την στιγμή λειτουργούν στον δήμο πέντε παιδικές χαρές σε Υψηλά Αλώνια Αιγίου, Ζαχλωρίτικα, Διακοπτό, Παραλία Συλίβαινας στην Ακράτα και Πλάτανο, προσφέροντας στιγμές ψυχαγωγίας και εκτόνωσης στους μικρούς μας φίλους. Είναι αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις που η νομοθεσία ορίζει, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Παράλληλα, και με δεδομένο ότι θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των υπολοίπων υφιστάμενων παιδικών χαρών, σε συνεργασία με τους προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζουμε την αναζήτηση δημοτικών ακινήτων για τη δημιουργία νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών, δεδομένου ότι οι δημοτικοί χώροι που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι πολύ λίγοι», αναφέρει σε δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, που εκφράζει την άποψη ότι ανάλογη έμφαση πρέπει να δοθεί και στην συντήρηση των παιδικών χαρών.

Αναφορικά δε με τις πηγές χρηματοδότησης για την δημιουργία νέων χώρων για παιδιά, η Βασιλική Ψυχράμη εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση των τρεχουσών προγραμμάτων αλλά και αναζήτηση χορηγιών από μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς και ιδρύματα που επιθυμούν να προσφέρουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον προγραμματισμό της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» στην ενίσχυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που πρώτη η κ. Ψυχράμη εγκαινίασε στον δήμο Αιγιαλείας το 2016. «Σκοπός μας είναι η στήριξη των λειτουργούντων Κέντρων και ο εμπλουτισμός τους με περισσότερες δραστηριότητες, καθώς και η δημιουργία νέων Κ.Δ.Α.Π. που θα δώσουν την δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να ενταχθούν στις τάξεις τους», υπογραμμίζει η υποψήφια Δήμαρχος.

Παράλληλα, στους στόχους της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» είναι η υποστήριξη των δράσεων των σχολείων στο «άνοιγμά τους» προς την κοινωνία και η διοργάνωση διαγωνισμών και φεστιβάλ δημιουργίας που δίνουν κίνητρα στα παιδιά για να αναδείξουν ιδιαίτερα ταλέντα και δεξιότητες.

«Η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής των παιδιών, είναι αυτοσκοπός μας. θέλουμε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, να μαθαίνουν και να γελούν ασταμάτητα. Διαμορφώνουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα μας», καταλήγει η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.