background img
banner
banner

Αναγκαία η άμεση χρηματοδότηση για να καθαρίσει ο δήμος

ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – ΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σειρά επαφών για το άλυτο πρόβλημα των απορριμμάτων πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος σε λίγες ημέρες είναι αυτός που θα κληθεί να σηκώσει το τεράστιο «βάρος» της αποκομιδής και εναπόθεσης σε συνάρτηση με τα δυσβάσταχτα και ανύπαρκτα – για την ώρα – κονδύλια που χρειάζονται γι’ αυτό… Την ίδια στιγμή, αποδεδειγμένα ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να πληγεί η δημόσια υγεία, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες…

Ο κ. Καλογερόπουλος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχος και θορυβημένος για την κατάσταση – κάτι που μεταφέρει και στις συναντήσεις του – σχετικά με τον μεγάλο όγκο των συσσωρευμένων σκουπιδιών που είναι διάσπαρτα στους δρόμους αλλά και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τα οποία εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Επισκέψεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας

΄΄Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οικονομική δυνατότητα ανταπόκρισης σε αυτή την ανάγκη της μεταφοράς τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον αν δεν υπάρξει κάποια πηγή χρηματοδότησης. Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε επαφές τις τελευταίες ημέρες΄΄, τόνισε στo “protionline.gr” ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας, που σε αυτό το πλαίσιο έχει έρθει σε επαφή με δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, κυρίως όμως ήρθε σε συνάντηση με τον διευθυντή του υπουργού Εσωτερικών αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, όπου και του υπέβαλε τα ανάλογα ερωτήματα σε σχέση με την κατάσταση, ζητώντας την επίσπευση της συνδρομής του κράτους, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πληγεί η δημόσια υγεία.

Το ίδιο επισήμανε και στον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Ελλάδος Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος στην συνάντηση κατανόησε το πρόβλημα και ιδιαίτερα τις διαστάσεις που αυτό θα έχει αν δεν βρεθεί οριστική λύση στο μέλλον, όπως μετέφερε ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας.

Χθες, ο κ. Καλογερόπουλος συνάντησε τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στον οποίο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των κατοίκων. Επίσης, τους προσκόμισε και έγγραφα από αρμόδιες αρχές που πιστοποιούν τις αυξημένες πιθανότητες προσβολής της δημόσιας υγείας…

Έκανε παράλληλα γνωστό πως θα συνεχιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες έχοντας πάντα υπόψη τη δυσκολία της κατάστασης με τα απορρίμματα αλλά και της οικονομικής, πράγμα που τον ανησυχεί εξίσου. Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα χρηματοδότησης άμεσα για να καθαρίσει η περιοχή, ο δήμαρχος είπε πως, απ’ όσο γνωρίζει ΄΄δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να υπάρξει τέτοιου είδους συνδρομή, όμως ο αγώνας πάντα πρέπει να γίνεται και να καταβάλλονται προσπάθειες για να υπάρξει έστω ένα ελάχιστο αποτέλεσμα΄΄.

Κίνδυνος αποδιοργάνωσης του δήμου…

΄΄Όλοι οι δήμαρχοι ξεκινούν με σκέψεις, ιδέες και προγράμματα και ο δήμος Αιγιαλείας ξεκινά τη νέα περίοδο με το μεγάλο βάρος των απορριμμάτων. Η δυσκολία αυτή από μόνη της λειτουργεί επιβαρυντικά στο να επιτύχουμε τους άλλους στόχους μας. Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι δαπανήθηκαν χρήματα για έργα που θα εκτελούνταν μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», ένα πρόγραμμα που αφορά την επόμενη τετραετία, μόνο και μόνο για να σηκωθούν τα σκουπίδια και πάλι δεν φτάνουν… Δεν είναι δυνατόν όμως να δαπανηθούν και τα χρήματα και της μεθεπόμενης τετραετίας΄΄, σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, εστιάζοντας και σε μία άλλη παράμετρο, που έχει να κάνει με τον κίνδυνο αποδιοργάνωσης του δήμου. ΄΄Έχω υπ’ όψιν την τραγική κατάσταση του δήμου σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και έχω έντονους φόβους για ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβαίνει σε έναν δήμο, δηλαδή την αποδιοργάνωση της διοικητικής μηχανής πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητά του΄΄, κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr