background img
banner
banner

Έρχονται… πεζοδρομήσεις από Δευτέρα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με ριζικές «τομές» προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου να δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις εστίασης – αναψυχής της Αιγιάλειας που έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν τους τελευταίους μήνες για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, προσανατολίζεται στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων προς εκμετάλλευση από την πλευρά των επιχειρήσεων. Πώς θα επιτευχθεί αυτό στους στενούς δρόμους του Αιγίου; Με πεζοδρόμηση!

Το αίτημα των καταστηματαρχών της οδού Μητροπόλεως που αποτέλεσε και επίσημη πρόταση της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», φαίνεται πως εισακούστηκε από τον δήμαρχο και από την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου, με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, το τμήμα της οδού Μητροπόλεως ως και την Π. Χαραλάμπους θα πεζοδρομηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με τη σκέψη να προσανατολίζεται σε πεζοδρόμηση από τις 9.00 το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ! Ακόμη, στο δημοτικό επιτελείο σκέπτονται πεζοδρόμηση και στην Κλ. Οικονόμου από την οδό Βάλφουρ ως τη Μητροπόλεως, δίνοντας… βήμα στον κόσμο να βγει στο κέντρο. Η κατάσταση αυτή, εφόσον υιοθετηθεί θα επιτρέψει στα καταστήματα αναψυχής να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα και βέβαια στους πεζούς να κυκλοφορήσουν άνετα. Μία άλλη καινοτομία που προωθεί η δημοτική αρχή είναι η πεζοδρόμηση της Ζωοδόχου Πηγής, από το ύψος της Τεμπελόραχης μέχρι τη στροφή προς Αλυκή, δίνοντας… αέρα και στα καταστήματα της παραλίας.

Άλλωστε το ανάλογο εγχείρημα των αποκριών του 2019 είχε δώσει ιδιαίτερα θετικά δείγματα, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό κόσμου στην πεζοδρομημένη για λίγες ώρες Ζωοδόχου Πηγής. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια η πεζοδρόμηση θα ισχύσει από τις 7.00 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα.

Όπως και να έχει, οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα και τις επόμενες ώρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις διά στόματος δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου…

Τι ζητούν από την Πολιτεία οι καταστηματάρχες

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρηματίες στον χώρο των καταστημάτων εστίασης χαιρετίζουν την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 25 Μαΐου, ωστόσο θέτουν προϋποθέσεις για να είναι λειτουργική και οικονομικά βιώσιμη αυτή η κίνηση. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης από πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αχαΐας αναφέρουν: «Σαράντα Σωματεία και Κινήσεις, που εκπροσωπούν περισσότερες από 90.000 Επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης και απασχολούν περισσότερους από 250.000 εργαζομένους, χαιρετίζουμε την ξαφνική απόφαση της Κυβέρνηση να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την 25η Μαΐου.

Ωστόσο αναμένουμε την ανακοίνωση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα λειτουργούν, από την 25η Μαΐου, με το 80% της συνολικής (εντός και εκτός) δυναμικότητας εξυπηρετούμενων ατόμων προ του COVID19.

Μετά την επιστολή που αποστείλαμε στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, στην οποία αναλύσαμε τα πρακτικά προβλήματά μας και τις προτεινόμενες λύσεις, θεωρούμε πως έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη μία επιχείρηση, αν δεν λειτουργεί τουλάχιστον με το 80% της δυναμικότητάς της.

Ζητούμε να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Σε όποια επιχείρηση δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το 80% της δυναμικότητάς της, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η Πολιτεία, να δοθεί η δυνατότητα να παραμείνει στο καθεστώς της Αναστολής Λειτουργίας, όπως έχουμε περιγράψει στην επιστολή μας. Με αυτό το τρόπο τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τουλάχιστον δεν θα αυξάνονται, προστατεύονται οι εργαζόμενοι μας και μας δίδεται μια ευκαιρία να ανακάμψουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr