background img
banner
banner

Κωνσταντίνος – Μάριος Ζαφειρόπουλος: Φιλόλογος, μπασκετμπολίστας και ράπερ! | ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όσοι παρακολουθούσαν τον Κεραυνό Αιγίου σίγουρα θυμούνται έναν πιτσιρικά με πλούσια κόμη που “όργωνε” το παρκέ του κλειστού επιχειρώντας δεκάδες σουτ στα καλάθια πριν την έναρξη, αλλά και στα ημίχρονα των αγώνων.

Ο πατέρας του, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (στη φωτό με τον αείμνηστο Χάρη Μπόγδανο), ως γνωστόν υπηρέτησε την ομάδα του Αιγίου για αρκετά χρόνια τόσο ως παίκτης όσο και ως μάνατζερ και πάντα έφερνε τον μικρό στο γήπεδο. Τα χρόνια πέρασαν και ο Κωνσταντίνος – Μάριος Ζαφειρόπουλος είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Α1 ΕΣΚΑ-Η και όχι μόνο αυτό. Από το προηγούμενο καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Κεραυνού, ακολουθώντας έτσι – μπασκετικά – τα “χνάρια” του πατέρα του.

Ο Μάριος γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1996 στην Πάτρα, έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται στις θέσεις 1-2 (κυρίως ως πλέι μέικερ). Από μικρή ηλικία έδειχνε ότι είναι… ανήσυχο πνεύμα. Γράφει τραγούδια από όταν ακόμη ήταν μαθητής Γυμνασίου αρχίζοντας από 13-14 χρονών! Ακόμη νωρίτερα χρονολογείται η σχέση του με την πορτοκαλί μπάλα ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Ολυμπιάδας Πατρών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας και σε ένα μήνα θα ολοκληρώσει και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρόσληψη της Φιλοσοφίας ως μέσο αντιμετώπισης των ψυχολογικών προβλημάτων.

Μάριε, ας ξεκινήσουμε από το μπάσκετ που μπήκε πρώτο στη ζωή σου. Ποια είναι η πορεία σου μέχρι σήμερα;

Τα ερεθίσματα τα πήρα από τον πατέρα μου όπως είναι φυσικό ο οποίος, όταν πρωτομπήκα στο παρκέ, ήταν γενικός διευθυντής στον Κεραυνό. Από τότε “δέθηκα” με την ομάδα του Αιγίου. Με την Ολυμπιάδα μεγάλωσα μπασκετικά, παίζοντας και μια χρονιά στο ανδρικό, για να ακολουθήσει τα επόμενα τρία χρόνια μία ακόμη μεγάλη μου αγάπη, η Παναχαϊκή. Στη συνέχεια έπαιξα ένα χρόνο στον Λέοντα Μεσολογγίου και το καλοκαίρι του ΄19 ήρθα στον Κεραυνό ακολουθώντας τα μπασκετικά βήματα του πατέρα μου. Ελπίζω να παραμείνω και τη νέα χρονιά, αλλά η κατάσταση είναι ρευστή και ιδιαίτερη με όλα αυτά που ζούμε και όλοι είμαστε στην αναμονή. Να σημειώσω ότι παράλληλα είμαι και προπονητής στις ακαδημίες της Παναχαϊκής.

Για να ακολουθήσει η μουσική, όπου σε γνωρίσαμε ως Μάριο ΚΜΖ, από τα αρχικά των ονομάτων σου προφανώς. Πόσα τραγούδια σου έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα;

Η αρχή έγινε το 2015 με το «Βαρύς χειμώνας», για να ακολουθήσουν δύο ακόμη κομμάτια το 2016 («Ελπίζω» και «Να με θυμάσαι») και το 2017 το «Θα τα πούμε». To 2019 κυκλοφόρησε το Bipolar (Μπάι Πόλαρ) με Video Clip που σημείωσε 29.000 προβολές στο you tube. Έχουν μεσολαβήσει διάφορες κυκλοφορίες όπως “το KARMA”, το “Δεν Θέλω” και ετοιμάζομαι για δύο καινούρια Video Clip μέσα στο 2020. Αγαπώ το μπάσκετ, όμως το τραγούδι είναι αυτό που με κάνει να νιώθω ολοκληρωμένος! Η μουσική μου είναι ο τρόπος έκφρασής μου, ο άμεσος και άλλοτε έμμεσος τρόπος μετάδοσης των βιωμάτων και των συναισθημάτων μου. Όταν ανέβασα το πρώτο μου τραγούδι στο YouTube είδα ότι υπήρξε ανταπόκριση και έτσι αποφάσισα σιγά σιγά να συνεχίζω να δημοσιεύω τη μουσική μου και μην την κρατώ μόνο για μένα.

Παράλληλα ολοκλήρωσες και τις σπουδές σου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Φιλολογίας.

Μάλιστα και σε ένα μήνα θα ολοκληρώσω και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου. Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρόσληψη της Φιλοσοφίας ως μέσο αντιμετώπισης των ψυχολογικών προβλημάτων. Πως δηλαδή η φιλοσοφία μπορεί να βοηθήσει στα ψυχολογικά προβλήματα. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε και θεραπευτική φιλοσοφία. Έχω παρουσιάσει και τη διπλωματική μου εργασία με θέμα «Το απροσδιόριστο και η ρευστότητα των ψυχικών νοσημάτων στην Αρχαιότητα». Παράλληλα παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα ενώ συνεχίζω την έρευνα στο Πανεπιστήμιο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Στο βασικό επάγγελμα – λειτούργημά μου θα συνεχίσω την διατριβή μου. Στο μπάσκετ θέλω να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα ΕΣΚΑ-Η και να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη κατηγορία. Και γιατί όχι, αυτό να συμβεί με τον Κεραυνό. Όσο για τη μουσική, στόχος είναι μία συνεργασία με κάποια δισκογραφική για να μάθει περισσότερος κόσμος τη δουλειά μου. Να έχει μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό. Να συμπληρώσω, ότι ναι μεν ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το τραγούδι, αλλά όλη η ομάδα δουλεύουμε επαγγελματικά και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι προσεγμένο και ποιοτικό. Αυτό εισπράττουμε και από τον κόσμο.

Ο πατέρας του Μάριου, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (54 χρόνων σήμερα) έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε (με το νο 8) με τη θρυλική ομάδα του Πανελληνίου στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 όταν πρωταγωνιστούσε στην Α1. Με συμπαίκτες κάποια μεγάλα ονόματα που έπαιξαν και στην Εθνική ομάδα.
Όρθιοι από αριστερά: Κατσίμπας, Τσέκος, Κοκορόγιαννης, Μάλαχ, Τσαπραλής.
Κάτω: Ζαφειρόπουλος, Σταμάτης, Πανδρακλάκης, Ντάκουρης, Γιαννόπουλος

https://youtu.be/HMxPXkKJdJc


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr