background img
banner
banner

Έρευνα για τα εργαλεία και τους φορείς μικροπιστώσεων και μικροχρηματιδότησης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ MEDST@RTS ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Στο πλαίσιο του έργου «MedSt@rts» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENI CBC MED 2014-2020 και υλοποιείται μεταξύ άλλων φορέων από το Επιμελητήριο Αχαΐας για την Ελλάδα, οι συμμετέχοντες εταίροι πραγματοποίησαν έρευνα αναφορικά με τα εργαλεία και τους φορείς που παρέχουν λύσεις μικροπιστώσεων αλλά και μικροχρηματοδότησης στις ομάδες στόχο του έργου, στις περιοχές τους.

Αντίστοιχη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ώστε να καταγραφούν εκείνοι που θα ενταχθούν σε ένα νέο δίκτυο συμπληρωματικών φορέων: μικροχρηματοδοτήσεων /πιστώσεων, συμβούλων επιχειρηματικής ανάπτυξης, φορέων προώθησης της αυτοαπασχόλησης, θερμοκοιτίδων, επενδυτών, ώριμων καινοτόμων επιχειρήσεων κλπ. Στόχος της ανάπτυξης του δικτύου αυτού θα είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα μικροχρηματοδοτήσεων/ πιστώσεων και υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες σε σχέση με τη Δημόσια Υγεία, κατέστη εφικτή η δικτύωση με τους φορείς που παρέχουν τις λύσεις μικροπιστώσεων αλλά και μικροχρηματοδότησης στην περιοχή μας, μέσω 6 οργανωμένων διαδικτυακών συναντήσεων με συνολικά 26 διαφορετικούς πρωταγωνιστές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τοπικούς ή μη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στις διαδικτυακές συναντήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξής φορέων κατά σειρά συνάντησης: Citiwave Systems, MPDO, MICROSTARS, Orange Grove Patras, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΟΑΕΔ, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, POS4Work, MOSAIC Hub, OPTIONS Net, PATRASIQ, NBGSeeds, The People’s Trust, DATA RC, Rhyme & Reason, In4Capital, Action Finance Initiative (AFI), Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΔΕ, p-Consulting, Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (μέλος ΕΦΕΠΑΕ), Rezos Brands ΑΕ- Τμήμα Ευρωπαϊκής Έρευνας & Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Πατρών-Γραφείο Διασύνδεσης, Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας ΠΔΕ.

Πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών ιδεών

Στόχος ήταν να γίνουν πλήρως κατανοητοί οι στόχοι του έργου MedSt@rts, να παρουσιαστούν οι ομάδες-στόχος, να περιγραφεί η διαδικασία χρηματοδότησης, τα χρονοδιάγραμμα της δράσης, να γίνουν κατανοητές οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί από το Επιμελητήριο Αχαΐας, καθώς και ο ρόλος που θα κληθούν να παίξουν στη συνέχεια. Μάλιστα ξεκίνησε και η διαδικασία υπογραφής του Συμφωνητικού Συνεργασίας Μελών Δικτύου που αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από το έργο MedSt@rts.

Σύμφωνα με τις δράσεις του έργου, το επόμενο διάστημα θα δημοσιευτεί Πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών ιδεών από ενδιαφερόμενους ηλικίας 18 έως 40 ετών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν αργότερα. Μετά από μια πολυκριτηριακή διαδικασία επιλογής, οι τελικοί ωφελούμενοι θα περάσουν εκπαίδευση και συμβουλευτική και στο τέλος θα χρηματοδοτηθούν για τη νέα τους Επιχείρηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr