background img
banner
banner

Πολλά τα σχήματα, σε εξέλιξη διεργασίες για το Επιμελητήριο Αχαΐας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ

Στην τελική ευθεία για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους βρίσκονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας ενώ έντονες είναι οι πιέσεις από νυν μέλη του Δ.Σ. του φορέα που πιέζουν και για συνεργασίες καθώς οι έξι παρατάξεις που συγκροτούνται, ήδη κρίνονται αρκετές…

Στην τελική ευθεία για να συγκροτήσει τον βασικό κορμό του συνδυασμού τους είναι ο νυν πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας με την παράταξή του «Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία». Το τελευταίο διάστημα ο κ. Μαρλαφέκας φαίνεται ότι δέχθηκε πρόταση να συμμετάσχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο η απάντηση του ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαραφέκας, παρότι δέχθηκε αρκετές εισηγήσεις από συνεργάτες του καθώς οι ευρωεκλογές έχουν μια απόσταση 5,5 μηνών από τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Ωστόσο ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να μην κάνει το βήμα, θεωρώντας ότι το κύρος του ως επιχειρηματία και η θέση του στην προεδρία της Διαχειριστικής (ΕΦΕΠΑΕ), είναι ασυμβίβαστες προς το παρόν με πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες. Στον ΕΦΕΠΑΕ το ασυμβίβαστο είναι και βάση νόμου αν και ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο ίδιος κρίνει ότι ασκεί ρόλο συνδικαλιστικό ο οποίος βρίσκεται σε ευθεία και αντίθετη απόσταση από προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Λουλούδης – Κουνάβης και οι άλλοι

Ως αντίπαλος του Πλάτωνα Μαρλαφέκα με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο μάλιστα, εμφανίζεται και ο εκδότης και επιχειρηματίας Θεόδωρος Λουλούδης με την νεοσύστατη παράταξη «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής». Ο Θεόδωρος Λουλούδης κινείται μεθοδικά, διαθέτει ήδη μεγάλη ομάδα υποστηρικτών ενώ συγκροτεί και τον κορμό του ψηφοδελτίου του από νέα πρόσωπα με ουδέτερη πολιτική αλλά έντονη οικονομική και κοινωνική φυσιογνωμία.

Ο κ. Λουλούδης με μια σειρά από παρεμβάσεις στον Τύπο έχει αναδείξει τις ελλείψειςστη διαχείριση του Επιμελητηρίου και έχει παρουσιάσει μέρος του σχεδίου του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών.

Τη δική του υποψηφιότητα ανακοίνωσε χθες και ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης. Ο κ. Κουνάβης επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για Όλους». Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους υποστηρικτές του τον πιέζουν να κάνει άνοιγμα προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις καθώς οι πιέσεις των κομμάτων είναι έντονες και μέλη του συνδυασμού του που δεν ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και μετά τις εκλογές το πεδίο θα είναι καθαρό και θα μπορέσει να κάνει και το δικό του άνοιγμα ευρύτερα ώστε η κίνησή του να είναι πολυσυλλεκτική, αφού όπως είπε και χθες, αυτή την ωραία προσπάθεια την ακολουθούν εκατοντάδες επιχειρηματίες.

Στο Αίγιο η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση (Π.Α.Ε.Κ.) του Αρίστου Τηλιγάδη προετοιμάζεται να κατέλθει με νέο επικεφαλής τον επιμελητηριακό σύμβουλο Κώστα Δεληγιάννη.

Νέος επικεφαλής στην παράταξη «Ενωτική Παρέμβαση», στη θέση του Γιώργου Ρώρου προετοιμάζεται να κατέλθει και ο 51χρονος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (ΟΕΕΣΠ) και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Βαγενάς.
Ο κ. Βαγενάς βρίσκεται σε επαφές με συνδικαλιστικά στελέχη από τον προοδευτικό χώρο και σε αυτή τη φάση θα πρέπει να προετοιμαστεί και για ευρύτερες συζητήσεις και με στελέχη που βρίσκονται ή έχουν επαφές με άλλα ψηφοδέλτια.

Στη διαδικασία της συγκρότησης βρίσκεται και το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία» που αναζητά όμως επικεφαλής καθώς αποχωρεί ο Πατρινός αρτοποιός Κώστας Τηλιγάδης.

Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει και σενάρια για πιθανή αναδιάρθρωση στον χάρτη των Επιμελητηρίων με τη συγχώνευση αυτών που λειτουργούν σήμερα ανά νομό, σε περιφερειακά, κάτι το οποίο απέκλεισε όμως πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου, ο Γιάννης Μπρατάκος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr