background img
banner
banner

«Η ιστορία του ’21 μέσα από την Λογοτεχνία»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΟΓΓΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Μουσείο Ιστορίας – Λαογραφίας Λόγγου, θέλοντας να προσφέρει στους παραθεριστές ευκαιρίες έκφρασης και επαφής με την παράδοση και την ιστορία, πραγματοποίησε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου, την 1η συνάντηση με στόχο την προσέγγιση της ιστορίας του ’21 μέσα από τη λογοτεχνία.

Παρουσιάστηκε από την κ. Βάνα Μπεντεβή- Σπυροπούλου, φιλόλογο – Ιστορικό, πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α., το βιβλίο «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση. Στο βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1944 και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, υπάρχει εκτενής αναφορά στο ιστορικό γεγονός της «Συνέλευσης της Βοστίτσας».

Η δεύτερη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29-7-2020, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, λόγω της επικαιρότητας θα είναι αφιερωμένη στο Χρονικό του Γεωργίου Κωδινού «Για το Χτίσιμο της Αγιά Σοφιάς». Επιμέλεια: Βάνα Μπεντεβή- Σπυροπούλου. Παρουσίαση: Μαρία Σιταρά, Δασκάλα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr